Hoe verbeter ik de toegankelijkheid van mijn website! Dat kan eenvoudig en kosteloos met het ontzorgingspakket van de Alliantie Toegankelijk Den Haag. Aanmelden voor dit pakket kan heel eenvoudig door gewoon een mail te sturen naar info@alliantietoegankelijkdenhaag.nl. Gewoon doen!

Waarom aan de slag met je website?

  • Vanuit maatschappelijk oogpunt: belangrijk dat iedereen inclusief de groep met beperkingen digitaal toegang krijgt tot diensten.
  • Omdat het financieel loont: uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een toegankelijke website tot 15% extra klanten kan leiden.
  • Omdat het straks verplicht is: in 2025 gaat de European Accessibility Act (Europese toegankelijkheidswet) formeel in, dit is internationale wetgeving op het gebied van digitale toegankelijkheid.

Wat houdt het in?

Het ontzorgingspakket bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel 1 is een technische scan. De scan geeft inzicht in de toegankelijkheid van je website. Er wordt gecontroleerd op de meest voorkomende toegankelijkheidsproblemen. Uit deze scan volgt een beknopte rapportage, inclusief een advies. In het advies wordt aangegeven welke maatregelen snel te nemen zijn om de website toegankelijk(er) te krijgen. Eenvoudige aanpassingen worden direct doorgevoerd. Daarnaast ontvang je een lijst met veel voorkomende toegankelijkheidsproblemen en hoe deze te voorkomen. Onderdeel 2 van het pakket bestaat uit een plan van aanpak waarin zowel de bevindingen als de overige te nemen maatregelen opgenomen zijn.

Hoe werkt het?

Ondernemers kunnen zich eenvoudig aanmelden voor dit gratis ontzorgingspakket 'digitale toegankelijkheid' door een mail te sturen naar info@alliantietoegankelijkdenhaag.nl. De aanmeldtermijn loopt nog tot 15 september a.s. Jouw aanmelding sturen wij door naar onze externe partner, een expert op het terrein van digitale toegankelijk. Ze nemen vervolgens contact met je op en plannen samen met jou een afspraak in. Het ontzorgingspakket is voor Haagse ondernemers gratis.

Voor wie?

Het pakket kan door elke organisatie, met 3 of meer werknemers en met een fysieke plek in de stad Den Haag, worden aangevraagd. Het pakket geldt niet voor ZZP’ers.

Geen kosten

Er zijn voor de deelnemende organisaties geen kosten verbonden aan het ontzorgingspakket. Het pakket wordt gefinancierd door de gemeente Den Haag.

Voor vragen kun je terecht bij Jesse Markus (06 82 19 43 24) en Madelein van der Velden (06 13 80 03 56) of mail naar info@alliantietoegankelijkdenhaag.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens