Vrijdag 9 april was er een Live Q&A met het Landelijk Bestuur van KHN. Deze sessie was speciaal voor starters. Aan bod kwamen de financiële regelingen voor starters zoals de TVL en de NOW en de lobby van KHN. Met 25 aanmeldingen was ook deze sessie weer goed bezocht. Heb jij deze Q&A helaas gemist? Lees het verslag en reserveer alvast vrijdag 23 april 11.00 uur in jouw agenda voor het vervolg.

Waarom een Q&A voor starters?

Starters die geen omzetverlies of loonsom kunnen aantonen vallen buiten de Tvl en Now. Dat komt vooral doordat er een tijd zit tussen KvK-inschrijving en de feitelijk start van omzet maken of loonkosten hebben. KHN wil deze situatie veranderen en blijft lobbyen voor betere oplossingen voor starters. Voor een deel wordt dit probleem al ondervangen door de aanpak van schrijnende Tvl-gevallen.

Wat werd er besproken?

Na een introductie door voorzitter Robèr Willemsen vertelde Paul Schoormans (Beleidsmedewerker KHN) de deelnemers over alle acties die KHN heeft ondernomen voor startende horecaondernemers.

Dankzij intensieve lobby van KHN kunnen starters alsnog TVL aanvragen. Dit kan wel pas medio 2021 en onder strikte voorwaarden. Voorbeeld: de startdatum moet liggen tussen 30 september 2019 en 30 juni 2020. De referteomzet wordt dan Q3 2020.

Het Landelijk bestuur heeft alle vooraf gestelde vragen zoveel mogelijk beantwoord. Veel vragen gingen over de nu geldende financiële regelingen. Helaas kon een aantal vragen niet volledig beantwoord worden omdat ook wij nog niet alle antwoorden hebben. Wij wachten nog op antwoorden vanuit RVO.

Vervolg: 23 april 11.00 uur

Reden voor voorzitter Robèr Willemsen om meteen een nieuwe Live Q & A in te plannen om snel meer duidelijkheid te geven over de regelingen voor starters. Reserveer alvast in je agenda: vrijdag 23 april 2021 om 11.00 uur. Houd jouw mailbox in de gaten voor de uitnodiging met aanmeldlink.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens