Volgend jaar maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Lever hiervoor nu jouw input aan, zodat de punten meegenomen kunnen worden in de partij programma's! Denk bijvoorbeeld aan paracommercie, corona herstelfonds en personeelstekort.

Wij hopen dat jullie weer aan het genieten zijn van het kleine, maar groeiende, beetje gastvrijheid dat jullie weer kunnen bieden. Stap voor stap komt het normale leven weer terug, laten we hopen dat het alleen maar de goede kant op blijft gaan!

Gemeenteraadsverkiezingen

Volgend jaar maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De programma’s hiervoor worden in deze tijd gemaakt.

Het bestuur van KHN Roerdalen heeft goed contact met de gemeente en zorgt er gedurende het jaar voor dat zoveel mogelijk zaken voor de horeca zo goed mogelijk geregeld worden. Om te zorgen dat dat ook met het nieuwe College en de nieuwe Raad zo blijft, proberen wij onze punten in de partij programma’s te krijgen.

In het verleden hebben wij zo aanpassingen in het paracommerciële beleid gekregen, de Algemene Plaatselijke Verordening weten te versimpelen én het ‘verlaatje’ ingevoerd en gezorgd dat handhaving niet direct bekeurt.

Uiteraard gaan we ook deze keer weer voor jullie aan de gang.

Belangrijk vinden wij: (korte samenvatting)

  • Paracommercie; eerlijk speelveld. Persoonlijke feesten bijvoorbeeld horen niet thuis in gesubsidieerde locaties.
  • Corona herstelfonds; wat kan de gemeente doen om ondernemers de komende tijd door te helpen? Meer mogelijkheden om ruimer te ondernemen en terug te komen vanuit corona.
  • Personeelstekort; samenwerking met scholen, gemeente, UWV, etc. om mensen terug in de horeca te krijgen.
  • Gemeentelijke lasten; de tekorten van de gemeente mogen niet ten koste gaan van de horeca.

Jouw input

Wanneer er punten zijn die volgens jullie niet mogen ontbreken in onze brief richting de partijen, geef het dan door! Dit kan via roerdalen@khn.nl of via de regiomanager Christiaan Fijen c.fijen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens