Opnieuw wordt de horeca keihard getroffen! Via de gemeente Rheden kun je nu gebruik maken van maximaal € 2000 over CTB gerelateerde kosten tussen 22 september en 31 december 2021.

De sluitingstijd van 20.00 uur leidde in de meeste gevallen al tot omzetverlies van meer dan 30%; met de nieuwe coronamaatregelen per zondag 28 november voor de horeca en andere sectoren voelt het als de komst van een zakelijk zeer barre winter. KHN heeft in de coronacrisis aanvankelijk voor de collectieve sluiting van de horeca begrip gehad en geprobeerd om op constructieve wijze tot meer steun te komen. Maar door de maanden heen is de horeca onevenredig zwaar is getroffen ten opzichte van andere branches, terwijl uit onderzoek blijkt dat onze branche slechts verantwoordelijk is voor 2,8% van de bronbesmettingen.

Het zijn dramatische tijden en er is nog steeds geen duidelijk perspectief wanneer we weer stapsgewijs open kunnen. Naast fatsoenlijke steunmaatregelen met terugwerkende kracht is er nu ook perspectief nodig, een exit scenario. Voor al deze punten wordt door KHN op landelijk niveau vooral achter de schermen op dit moment weer heel hard gelobbyd richting het kabinet maar ook richting de politieke partijen. Op de achtergrond wordt echter ook vanuit gezamenlijke KHN afdelingen (in overleg met het Landelijk Bestuur) gehint op acties op korte termijn. Er wordt op dit moment bewust even gewacht om de lobby niet in de wielen te rijden.

KHN houdt jullie op de hoogte en KHN Rheden zal jou ook op de hoogte houden van gemeentelijk corona nieuws en de optuiging van eventuele acties.

KHN Rheden

Als jouw plaatselijke KHN-vertegenwoordiging hebben we in 2020 en 2021 veel formeel en informeel contact gehad met gemeente Rheden en haar bestuurders. Enerzijds om steeds zoveel mogelijk afstemming te zoeken voor de gemeentelijke handhaving van de COVID-maatregelen maar ook om gemeentelijke subsidies. Gelukkig heeft dat wel wat zaken opgeleverd in 2020 en 2021 voor onze bedrijfstak:

  • Uitstel gemeentelijke belastingen.
  • Provinciale subsidieregeling “Steuntje in de Rug” voor COVID gerelateerde advies en consult ter grootte van € 5000 per onderneming (dicht).
  • Subsidieregeling gemeente Rheden extra maatregelen in de bedrijfsvoering COVID19 in mei 2021 voor maximaal € 2000 per onderneming (dicht).
  • Er wordt gewerkt aan een door de gemeente gefinancierde mogelijkheid voor het volgen van de verplichte BHV opfriscursus en voor het halen van een Sociale Hygiëne diploma.
  • Gemeentelijke reclamecampagne, QR gerelateerd: “Scan groen, gewoon doen”.

Hier wordt nu aan toegevoegd:

Subsidie CTB kosten gemeente Rheden

Overleg tussen gemeente Rheden en KHN heeft geleid tot deze nieuwe subsidie voor compensatie van de gemaakte of te maken extra kosten sinds de invoering van het coronatoegangsbewijs (CTB) (de QR-check) op 22 september jongstleden. Per onderneming zal gemeente Rheden een subsidie van maximaal € 2000 kunnen verstrekken over CTB gerelateerde kosten tussen 22 september en 31 december 2021.

De subsidie regeling is sinds afgelopen vrijdag geopend; je hebt hiervan een mail ontvangen vanuit gemeente Rheden.

Het is hierbij gelukt om de toelatingscriteria heel breed te houden, waarbij het voor horecaondernemers ook volstaat om een duidelijke (en realistische) calculatie van inzet van EXTRA personeelskosten in verband met handhaving van het CTB in te sturen (NB: denk bij het opstellen aan de eerdere sluitingstijd van 20.00 uur sinds 2 weken en nu per zondag dat de horeca nu in de avonden gesloten is en dan we dus geen QR-check verrichten).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Rheden Financiële ondersteuning bij controle coronatoegangsbewijzen (CTB).

Wij beseffen ons terdege dat maximaal € 2.000 absoluut niet onze kosten dekt en ook dat het onze zakelijke ellende niet compenseert. Maar… het is toch een mooi bedrag in deze barre tijden.

Het bestuur van KHN Rheden wenst jou opnieuw heel veel sterkte en succes in de komende tijd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens