Vorig jaar zomer heeft er een pilot verruimde openingstijden terrassen gedraaid. Gebleken is dat de pilot zoals deze bedoeld was (tot 00.30 uur) niet voldoende is getoetst vanwege eerdere sluiting van de horeca door de coronamaatregelen.

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de pilot verruimde openingstijden terrassen tijdens het komende terrasseizoen (1 april 2022 tot 1 oktober 2022) voort te zetten. De voorwaarden die aan het meedoen met de pilot vastzitten zijn in grote lijnen hetzelfde gebleven. Wel zijn er enkele lessen getrokken uit de pilot van vorig jaar. Lees de brief voor ondernemers nog even aandachtig door.

Pilot

Verruiming openingstijden terrassen van 1 april tot 1 oktober 2022 open tot 00.30 uur! Neem deel door je je aan te melden bij de gemeente. Om mee te kunnen doen aan deze pilot heeft het college randvoorwaarden opgesteld:

  1. Melding;
  2. Afspraken met omwonenden;
  3. Klachtenregistratie bijhouden;
  4. Evaluatie van de pilot.

Aanmelden

In de brief van de gemeente Alphen aan den Rijn vind je de uitgebreide informatie over de aanmelding, deadline en voorwaarden. Bij vragen kun je mailen naar pilotvt@alphenaandenrijn.nl of contact opnemen met onze collega’s van team vergunningen via 14 0172. Bijgesloten is ook de brief voor de omwonenden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens