Ongewenste opmerkingen, gebaren en seksueel getinte acties die je worden opgedrongen op een openbare plaats: dat is straatintimidatie. 1 op de 3 Tilburgers krijgt ermee te maken. Maak samen een vuist tegen straatintimidatie en meld je aan!

Slachtoffers van straatintimidatie zijn meisjes, vrouwen en LHBTIQ+ personen. Zij voelen zich onveilig op straat en passen hun gedrag in de openbare ruimte aan. Zo vermijden ze bepaalde plekken of kleden ze zich anders dan ze zouden willen. Dat gaat echt te ver.

Gemeente Tilburg is in samenwerking met Feniks en STOP straatintimidatie vorig jaar gestart met een campagne tegen straatintimidatie. Om duidelijk te maken wat straatintimidatie is en om meer zicht te krijgen op waar en hoe het zich voordoet in onze stad. Nu zetten zij een volgende stap en ontwikkelen ze een meerjarenprogramma met concrete maatregelen.

Zij willen graag dat jij met hun meedenkt over hoe dat programma eruit moet komen te zien. Zo maken we samen een vuist tegen straatintimidatie. Meld je aan voor deze interactieve bijeenkomst, waarin je samen gaat werken aan oplossingen tegen straatintimidatie.

Wanneer? Woensdag 6 april 2022
Tijd? 19.00 - 20.30 uur
Waar? Raadzaal, Stadhuis Tilburg

Meer informatie en aanmelden

Meld je snel aan via straatintimidatie@tilburg.nl. Eind maart ontvang je dan het definitieve programma. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Tilburg Straatintimidatie.

Bekijk hier de volledige uitnodiging.