Zaterdag 10 juli is het Plastic-Peuk-Meuk, in heel Nederland worden peuken opgeruimd. Niet vanwege het effect op de gezondheid, maar voor het effect op het milieu. Elk jaar belandt 10 miljoen kilo aan peuken op straat. Daarvan wordt slechts 80% opgeruimd.

Om ook Haarlem in deze actie te activeren en tevens de horeca (& detailhandel) te steunen heeft de Groene Lobby - in samenwerking met Handelsbanken - een campagne opgezet. Bij deze campagne worden mensen die peuken opruimen beloond met een gratis drankje bij de favoriete horeca. Dit drankje wordt vervolgens door Handelsbanken vergoed.

Doe jij mee?

De Groene Lobby is op zoek naar horecabedrijven die mee willen doen aan deze actie. Door mee te doen word je meegenomen in de communicatie als inleverpunt. Wanneer mensen een zakje/bakje opgeruimde peuken inleveren, krijgen ze hiervoor een gratis drankje. De ingezamelde peuken worden op het eind van de dag opgehaald en de drankjes worden afgerekend.

Meld je aan bij Jasper Fleers door een mailtje te sturen aan Meuk@groenelobby.nl.

(Ook detaillisten die producten hebben met een maximale waarde van 2,50 euro of gadgets willen doneren kunnen zich aanmelden).

Veel mensen denken dat sigarettenfilters biologisch afbreekbaar zijn. Niets is minder waar. Dieren lopen het risico om te stikken in de peuken. Één sigarettenfilter bevat chemicaliën die 8,5L water vervuilen en bovendien bevatten veel filters celluloseacetaat (plastic), arseen, lood en pesticiden. Zodra een filter uit elkaar valt (bijvoorbeeld doordat het in contact komt met water) sijpelen die chemicaliën dus het water of de grond in. Het kan tussen de twee en de twaalf jaar duren tot zo’n peuk helemaal is vergaan. Dit vervuilt onze mooie straten dus het is tijd om daar met z’n allen wat aan te doen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens