Provincie Gelderland is het project Gelderland van Morgen gestart voor de verduurzaming van de menu’s binnen Horeca, Zorg, Catering & Retail (supermarkten).

Provincie Gelderland wil in 2050 klimaatneutraal zijn en ondersteunt daarom ondernemers in de Horeca, Zorg, Catering en Retail met het programma Gelderland van Morgen. Het programma wordt uitgevoerd door Greendish en meer dan 30 partners. Onze ambitie? Samen gaan we meer dan 10 miljoen borden ‘vergroenen’ en 15 tot 25% minder voedsel verspillen. Dit moet een CO2-reductie opleveren van 30-40%. Maak je bedrijf toekomstbestendig!

In totaal gaan we samen met een groot aantal koplopers in de provincie 10 miljoen borden vergroenen binnen deze sectoren. Wij zijn op zoek naar locaties die hiermee aan de slag willen gaan. Het is een unieke kans om met 50% financiering van de provincie en onder begeleiding van Greendish het voedselaanbod in jullie horecalocatie(s) te verduurzamen.

Voedselaanbod vergroenen
In dit project biedt Greendish ondersteuning om ervoor te zorgen dat er in kleine stapjes steeds meer plantaardige voeding wordt geserveerd en er minder voedsel wordt verspild. Door aan deze 2 knoppen te draaien kun je snel kosten besparen en marges verbeteren. Er is gemiddeld een margeverbetering van 23% met minder vlees op de kaart. Daarnaast is een reductie van 21% aan voedselverspilling haalbaar in de Horeca, met uitschieters boven de 60%. Iedere geïnvesteerde euro in een bewezen oplossing om voedselverspilling te voorkomen betaalt zichzelf 14 keer terug.

Plan een gesprek
Heb je interesse om deel te nemen aan dit verduurzamingstraject van de provincie Gelderland of heb je vragen? Plan gerust een kennismakingsafspraak in. Je kunt hiervoor gebruik maken van de link Meet with Yumi Overbeeke - Greendish of bel/stuur een whatsapp bericht naar 06-83 14 47 22.

Factsheet Gelderland van Morgen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens