Hij komt er weer aan: de AmstelveenZ Restaurantweek. Of beter gezegd: het culinaire evenement De Smaken van Amstelveen. Van 10 tot en met 20 november organiseert AmstelveenZ namelijk in samenwerking met KHN Amstelland, de bekende lokale restaurantweek onder de noemer ‘De Smaken van Amstelveen 10-daagse'.

Dankzij een bijdrage uit het Stimuleringsfonds voor de Lokale Economie van gemeente Amstelveen is deelname aan deze nieuwe restaurantweek (ofwel 10-daagse) dit najaar geheel gratis voor restaurants uit Amstelveen. Het doel van deze 10-daagse is om mensen kennis te laten maken met de grote variëteit aan smaken die Amstelveen op culinair gebied rijk is, maar natuurlijk ook om een omzet-boost te creëren voor de lokale restaurants en eetcafés na de coronacrisis.

De eerste editie wordt gehouden van donderdag 10 november tot en met zondag 20 november 2022. Bovendien kan mede dankzij de bijdrage uit het genoemde fonds tegen het sterk gereduceerd tarief van 200,- euro worden ingetekend voor de voorjaarseditie van 2023.

Na zeven zeer succesvolle edities van de AmstelveenZ Restaurantweek in de afgelopen jaren, wordt de vernieuwde versie De Smaken van Amstelveen (10-daagse) al snel een feit. Tijdens deze Amstelveense Smaak-10-daagse vragen we deelnemende restaurants (de smaakmakers dus) om minimaal een driegangenmenu (of lunch) te presenteren tegen een vast (gereduceerd) tarief van € 27,50, dan wel € 37,50 of € 47,50 per persoon.

Concept
Het concept is eenvoudig als altijd: tijdens deze culinaire tiendaagse is het de bedoeling dat restaurants minimaal een driegangendiner of een driegangenlunch serveren tegen gereduceerd tarief. Daarbij kan gekozen worden uit drie vaste menubedragen (afhankelijk van het aantal gangen/ kwaliteit van het menu), te weten € 27,50 , € 37,50 – of € 47,50. Het menu met het daaraan gekoppelde bedrag bepaal je als restauranthouder zelf. Er is volop vrijheid om te kiezen voor een verrassingsmenu, een vastgesteld keuzemenu of bijvoorbeeld om gasten à la carte te laten dineren of lunchen voor een vast bedrag. Ook de keuze om voor drie gangen, vier gangen of vijf gangen te kiezen is natuurlijk aan de restauranthouder zelf.

Reserveringen & beschikbaarheid
Gasten kunnen voor De Smaken van Amstelveen uitsluitend reserveren via de website www.desmakenvanamstelveen.nl . Zodra er een reservering is gedaan ontvang je als restauranthouder direct een mail. De beschikbare tafels per dag kunnen door jou vooraf vastgesteld worden, maar wel met het verzoek hiervoor dagelijks 8 tot 15 tafels (meer tafels is uiteraard ook mogelijk) beschikbaar te stellen om zo voldoende beschikbaarheid te kunnen garanderen tijdens de restaurantweek.

Vanaf donderdag 27 oktober 2022 gaat de website met de menu’s live en vanaf dat moment kunnen mensen hun reserveringen gaan plaatsen. Ook de website www.amstelveenzrestaurantweek.nl leidt naar het nieuwe initiatief om verwarring te voorkomen. Indien er na een reservering een gereserveerde tafel niet komt opdagen, dan horen wij dit graag uiterlijk de volgende dag.

Promotie
AmstelveenZ gaat de nieuwe lokale restaurant 10-daagse onder de noemer De Smaken van Amstelveen promoten via AmstelveenZ Magazine, AmstelveenZ.nl en op alle social-media kanalen waar AmstelveenZ actief is. Elk deelnemend restaurant wordt belicht op de website AmstelveenZ.nl. Bovendien wordt deze 10-daagse ondersteund en gepromoot door het toeristische platform van de gemeente Amstelveen: ‘Visit Amstelveen’.

Vanaf 25 oktober 2022 zal er een online campagne worden ingezet ter promotie van De Smaken van Amstelveen. Plus dat elk deelnemend restaurant promotiemateriaal kan ontvangen voor in de zaak.

Aanmelden: Menu en mail
Indien je als restauranthouder deel wilt nemen, ontvangen wij graag uiterlijk maandag 24 oktober voor 14.00 uur het menu dat jouw restaurant wil gaan serveren tijdens het tiendaagse event De Smaken van Amstelveen én de beschikbare tafels per dag voor diner en eventueel voor de lunch. Om de reserveringen soepel te laten verlopen ontvangen wij ook graag het e-mailadres waar de reserveringen op dienen binnen te komen. Indien wij hetzelfde menu en mailadres kunnen aanhouden van de vorige editie van de AmstelveenZ Restaurantweek waar je vermoedelijk aan deel hebt genomen, dan horen wij dit ook graag uiterlijk voor vrijdag 21 oktober.

Deelname
Tot slot, de kosten voor de deelnemende restaurants zijn dus de komende 2 edities sterk gereduceerd door subsidie uit het gemeentelijke Stimuleringsfonds voor de lokale economie. Deelname aan de november-editie is geheel gratis (!) en deelname aan de editie van maart 2023 bedraagt dus slechts 200,-; we horen graag of je ook in maart deel wilt nemen!

Aanmelden en deelname; neem contact op met Kieran Baker van AmstelveenZ via de mail op kieran@amstelveenz.nl of telefonisch 06-18455576.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens