Afgelopen week is een gesprek geweest met onder andere de strandpaviljoenhouders, ondernemersplatform Zandvoort en Stichting ZEP over de activiteiten rondom de Dutch Grand Prix.

Er werd gesproken over een andere de nieuwe naam van het Festival, de planning, de kansen die het voor jou als ondernemer kan brengen en de deadlines die belangrijk zijn om te weten. Om dit nog even scherp te hebben én voor iedereen die er niet bij kon zijn zetten is één en ander nog even op een rijtje gezet.

De organisatie van de activiteiten rondom de Dutch Grand Prix is in handen van de Stichting Zandvoort Beyond en vanaf 2023 is het ‘Zandvoort Beyond Festival’, omgedoopt tot het ‘Race Festival’. De voorbereidingen hiervan zijn inmiddels in volle gang en dus is het hoog tijd jullie mee te nemen in de plannen. Anders dan afgelopen jaar, zullen de activiteiten dit jaar korter voor de Dutch Grand Prix beginnen en hierdoor minder lang duren. De activiteiten vinden plaats van 14 tot en met 27 augustus 2023.

Welke ideeën zijn er tot nu toe?
Graag geven wij een overzicht van de activiteiten die wij graag binnen het ‘Race Festival’ laten plaatsvinden. We hebben het over verschillende activiteiten op verschillende locaties in Zandvoort.

Te denken valt aan
Race festival attractieplein 18 t/m 27 augustus
Locatie: Badhuisplein en eerste deel Boulevard de Favauge richting Fenemaplein
De attracties worden gekoppeld aan snelheidsbeleving, G-krachten en/of een inhoudelijke link met racen/Formule1. Bijvoorbeeld een reuzenrad, breakdance, Jumper, playzone en kamelenrace.

Food truck festival 20/21 augustus 20-21 augustus (mogelijk initiatief vanuit ondernemers Zandvoort)
Locatie: Boulevard de Favauge/ Paulus Loot

Activiteiten weekend Dutch Grand Prix 24 t/m 27 augustus
Locatie: Strandpaviljoens/ Boulevard de Favauge/ Badhuisplein/ Haltestraat/ Gasthuisplein/ Raadhuisplein/ Grote Krocht

Activiteiten: Merchandise markt, Activaties, Muziekfestival, Formule 1 café

Let op: deze activiteiten vinden niet allemaal op alle genoemde locaties plaats.

Input
Ook is met een aantal horecaondernemers de plannen voor een muziekfestival in het weekend van de DGP besproken. Belangrijk voor een horecaondernemer is te weten is dat aanhaken op het muziekfestival veelal via Stichting ZEP verloopt. Maar uiteraard is er ook nog ruimte voor andere activiteiten in of rondom jouw eigen zaak. Dus heb jij leuke ideeën voor activiteiten? Meld je dan nu aan! Voor activiteiten die buiten jouw eigen exploitatie vallen heb je een vergunning nodig en dat kan in de periode 14 t/m 27 augustus alleen via Stichting Zandvoort Beyond.

Maar ook als je geen vergunning nodig hebt, dan horen zij graag wat voor een activiteiten er in deze periode bij jouw zaak gaan plaatsvinden. Zandvoort Marketing neemt de promotie van het Race Festival voor haar rekening en hoe meer er gebeurt hoe aantrekkelijker het voor een bezoeker wordt om naar Zandvoort te komen! Dus wil je een feest geven, heb je een race gerelateerde activiteit of wil je aansluiten op de reeds bestaande plannen? Laat het weten.

Deadlines
De volgende deadlines zijn belangrijk om in jouw agenda te zetten:

- Aanmelden vergunning plichtige activiteit: uiterlijk 15 maart* **
(Let op: dit is belangrijk vanwege de vergunningaanvraag!)

- Aanmelden activiteiten t.b.v. communicatie: 1 juni
* Wat willen we allemaal weten? Ga je gebruik maken van tenten, containers, podia of buitentap?

Dan is het inleveren van een situatietekening (op schaal) nodig en aanvullend bouwboeken/constructieberekeningen van objecten die je plaatst. We gaan graag in gesprek om aan te geven wat nodig is op basis van jullie ideeën.

Ga je reclame maken (bijvoorbeeld uitingen van een sponsor), hiervoor gelden regels en algemene voorwaarden. Vraag hier naar. Twijfel? Neem contact op!

**Het aanvragen van een vergunning is niet gratis (leges gemeente Zandvoort). Zodra de activiteit bij Zandvoort Beyond is aangemeld wordt hier meer informatie over gestuurd.

Communicatie
Wil je jouw activiteit aanmelden dit kan via info@zandvoortbeyond.nl. Mocht je voor die tijd vragen hebben, of met Zandvoort Beyond van gedachten willen wisselen over de voorgenomen plannen, dan kunt je hen bereiken via info@zandvoortbeyond.nl.

Hopende je voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Zandvoort Beyond Race Festival 2023

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens