Vaak kan op basis van de huurovereenkomst een verhuurder jaarlijks per 1 januari of per 1 juli de huur verhogen op basis van een indexcijfer.

Door de inflatie zijn de genoemde indexcijfers hoger dan andere jaren. Tevens komen we uit een crisis, ondernemers hebben vaak te maken met belastingschuld, hogere kosten van o.a. energie, leveranciers en personeel. Al deze zaken kunnen vaak niet doorbelast worden aan de gast. Dat neemt niet weg dat je niet kritisch naar je prijzen moet kijken en mogelijk ook moet blijven verhogen.

Een verhoging van de huur komt voor veel bedrijven echt niet uit en we hebben een modelbrief opgesteld die je kunt gebruiken voor een redelijk verzoek tot opschorting aan je verhuurder.

Ook hebben we een modelbrief beschikbaar waarin opgeroepen wordt de kerninflatiecijfers toe te passen op de huurindexering in plaats van het consumenten prijs indexcijfers (CPI).

We hopen dat je hiermee geholpen bent en met elkaar een gepaste regeling kunt treffen.

Heb je verdere hulp nodig, neem dan contact op met een van de regiomanagers: Eveline Doornhegge, e.doornhegge@khn.nl of Simone van Laar, s.vanlaar@khn.nl

Bijlage: modelbrief verzoek om huurindexering achterwege te laten

Bijlage: modelbrief huurverhoging op basis van kerninflatie

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens