Vanaf woensdag 5 augustus is het voor iedereen vanaf 13 jaar in delen van de stad verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen.

Het gaat om gebieden waar het druk kan zijn en waar andere maatregelen onvoldoende uitwerking hebben gehad. Zie hier een uitgebreide vraag en antwoord van de gemeente.

KHN heeft gelukkig weten te voorkomen dat er ook een mondkapjesplicht in de horeca of op het terras geldt. Het is een experiment van 3-4 weken. Zie hier ons eerder verkondigde standpunt. We hopen dat we het alsnog kunnen beperken tot alleen de drukke momenten en de plicht niet 24/7 geldt.

Er is begrip, maar alleen voor de drukke momenten. Het is anders ook niet uit te leggen aan gasten. De ene straat wel en de andere niet, terwijl je dan moet uitleggen dat dit te maken heeft met drukte die er op dat moment niet is. Als we 24/7 mondkapjesplicht gaan invoeren dan doe je dat voor de gehele stad / land en niet in een beperkt gebied waar het soms ook zeer rustig is. We hopen dat dit op korte termijn nog aangepast wordt. KHN is kritisch en wordt betrokken bij de evaluatie.

De gemeente plaatst borden en de ondernemersvertegenwoordigingen delen op sommige momenten mondkapjes uit. Zie hier ook de flyer van BIZ Burgwallen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens