Het was een leerzame en gezellige middag/avond vol goede inzichten en dialoog.

Wat is het belang van de horeca, als belangrijk onderdeel van de vrijetijdseconomie en waar vraagt KHN Ommen goed gemeentelijk beleid voor om een zo goed mogelijk ondernemersklimaat in de gemeente Ommen te creëren? Een greep uit de onderwerpen die tijdens de Tour de Horeca met raadsleden, gemeente Ommen, Ondernemers Vereniging Ommen (OVO), Marketing Ommen, politie en horecaondernemers aan bod kwamen.

Leerzame middag

De ‘Tour de Horeca’ is een leerzame middag/avond met als doel de gemeenteraad een inkijkje te geven wat er in de Ommense horeca speelt en om elkaar beter te leren kennen. Een middag/avond met theorie en veel informatie, maar uiteraard werden er ook een aantal horecagelegenheden bezocht, waaronder Brasserie Tante Pos, Charlie’s Pub en Italiaans Restaurant Felici voor een lekker hapje en drankje. Uiteraard waren ook alle KHN-leden in de gemeente Ommen uitgenodigd om aan te sluiten bij deze tour.

Huiskamer van de samenleving

Het is belangrijk om te laten zien hoe essentieel de horeca voor de stad en een gemeente is. De horeca is dé huiskamer van de samenleving en dat moeten wij zo houden. Dan kan alleen maar mét elkaar. De politiek kan ons daarbij helpen en daarom is het van belang dat zij goed op de hoogte zijn wat er in onze branche speelt. En dat is best veel op dit moment. Denk aan onderwerpen als de hoge kosten (waardoor de marges die onder druk staan), veiligheid, de noodzaak voor goed evenementenbeleid en de eventuele afsluiting van de Vechtkade, aldus Jolanda Roke, voorzitter van KHN Ommen.

Ontevredenheid omtrent afsluiting Vechtkade

Raadsleden en het bestuur van KHN Ommen kijken terug op een geslaagde middag/avond. Joëlle Roesink -regiomanager van KHN IJsselland- is ook erg tevreden: ‘Het was een leerzame en gezellige middag vol goede inzichten en dialoog. Het is fantastisch om de gastvrijheid en passie van Ommense ondernemers te mogen laten zien aan de raad. Wij zijn als brancheorganisatie positief en dankbaar dat er een hele mooie opkomst was van raadsleden, horecaondernemers en Stake Holders, maar realiseren ons ook dat veel leden in de gemeente Ommen ontevreden zijn omtrent het proces van een eventuele afsluiting van de Vechtkade. Het is een onzekere tijd, maar de passie voor dit mooie vak blijft! De raadsleden toonden oprechte interesse voor ons vak en dat is heel fijn. Waardevol om elkaar op deze manier te leren kennen.’

Presentatie

Aan het begin van de Tour de Horeca gaven de regiomanager van KHN IJsselland, Joëlle Roesink, en voorzitter van KHN Ommen, Jolanda Roke, een presentatie over het belang van de horeca en wat er momenteel speelt in de Ommense horeca. Deze presentatie kun je hier bekijken.

Tour de OmmenDirect advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens