Op zaterdag 19 februari wordt gestart met het verstrekken van stempels aan jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Dit om te voorkomen dat er in cafés in Volendam aan jongeren tot 18 jaar alcohol geschonken wordt.

Dit is een initiatief van de gezamenlijke horeca in Volendam en Koninklijke Horeca Nederland en wordt ondersteund door de gemeente Edam-Volendam. Deze maatregel gaat per direct in. In alle cafés geldt de regel:

GEEN stempel, GEEN alcohol

Wij verzoeken jullie dit Facebookbericht zoveel mogelijk te delen en zelf de posters (zie onderin) in je bedrijf op te hangen. Instrueer ook goed je personeel zodat dit een gezamenlijk succes wordt. Dat jongeren onder de achttien geen alcohol meer mogen dateert uit 2014. Dit is landelijk wettelijk vastgelegd. De campagne NIX 18 is daaruit voorgekomen. Met deze wet is er veel verantwoordelijkheid neergelegd bij de ouders en bij de horeca. Zij moeten er op toezien dat jongeren tot die leeftijd geen alcohol drinken. De horeca in Volendam voert daarom nu deze stempel in.

Toegang

Het café of restaurant bepaald zelf of de persoon zonder stempel wel of niet naar binnen mag. De meeste cafés kiezen ervoor om geen toegang te verlenen aan iemand onder de 18. Dit om het doorgeven van alcoholische dranken te voorkomen (wederverstrekking).

Waar kan je een stempel krijgen?

Je kunt aan het begin van de Zeestraat een stempel halen. Na het tonen van een geldig ID ontvang je gratis deze stempel. De locatie is zaterdag geopend van 15.30 uur tot 22.30 uur.

Geen geldig ID, geen stempel

Stempelkar

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens