Dit jaar wordt de energiebesparingsplicht voor ondernemers aangescherpt. De energiebesparingsplicht richt zich op bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar verbruiken.

Is dat bij jou het geval? Dan ben je verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen. Ook moet je rapporteren over de maatregelen die je hebt genomen; de zogeheten informatieplicht. Deze rapportage moet je eens per 4 jaar doen, aan de hand van de ‘Erkende Maatregelenlijst’ (EML). Het doel is om als ondernemer die energiebesparende maatregelen te nemen die je relatief snel kunt terugverdienen.

Meer informatie hierover vind je op onze website: KHN | Informatieplicht energiebesparing.

In de praktijk is het vaak lastig te bepalen welke maatregelen voor energiebesparing in jouw specifieke situatie echt werken, en welke niet. Vooral als het om combinaties van maatregelen gaat. Tegelijk bestaan er voor sommige maatregelen subsidies, en voor andere maatregelen niet. Om je daar bij te helpen, hebben we een regeling gemaakt samen met Provincie Gelderland, Hiswa-recron en de Stichting Bespaargarant. Door dit traject in te gaan, kun je op termijn kosten besparen, voldoe je meteen aan de verplichte energiescan én draag je bij aan een duurzame wereld.

Gesubsidieerd door de Provincie, helpt een expert je bij het vinden van de beste maatregelen voor energiebesparing, passend bij jouw bedrijf. Ook wordt inzicht gegeven in de haalbaarheid en terugverdientijd van die oplossingen. Verder krijg je inzicht in mogelijke subsidies en financieringsmogelijkheden die kunnen helpen om de maatregelen te realiseren. Door de subsidie, zijn er maar heel weinig kosten aan dit traject verbonden. Het eerste gesprek is zelfs geheel gratis.

Plan nu gratis je online adviesgesprek met BespaarGarant om energiebesparingskansen in beeld te brengen. Dat kan via deze link: Kies een datum en tijd - Calendly.

Of door te bellen met Marcella van Harn 06 11 78 35 10.