Voedselverspilling in de horeca: het lijkt bijna onvermijdelijk. Iedere horecaondernemer ziet dagelijks halflege borden terugkomen naar de keuken. En dan niet omdat het gerecht niet smaakt, maar omdat de klant om welke reden dan ook niet alles eet.

Een beter rendement voor jou & goed voor het klimaat

Maar dit heb je toch niet in de hand zou de vervolggedachte kunnen zijn? En als ik hiermee aan de slag ga, levert het me dan ook iets op? Op beide vragen is het antwoord een volmondig JA. En daarvoor is de Food Waste Challenge! Een challenge die de Rabobank en LIOF in 2023 samen met Wastewatchers organiseren voor de Limburgse horecaondernemers.

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee € 582 miljoen besparen. Deelnemers aan eerdere Food Waste Challenges hebben aangetoond dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s. In 8 weken tijd resulteerde dat in een beter rendement én in een positieve impact op het klimaat.

Wat houdt de Food Waste Challenge in?

We starten op 30 januari. Gedurende acht weken werk je vervolgens aan het verminderen van voedselverspilling in jouw bedrijf. Je wordt begeleid door experts van het bedrijf WasteWatchers. En het mooie is dat deze challenge je, behalve een tijdsinvestering van 9 à 10 uur, niets kost! Je sluit de challenge af met een 1-Meting en hierbij ontvang je het resultaat van jullie inspanning.

Voor wie is de challenge?

Deze challenge is speciaal ingericht voor plate service restaurants en dus niet voor cateraars en hij is bedoeld voor eigenaren samen met de chef of alleen de chef.

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan de Food Waste Challenge is kosteloos, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. Goed voor de wereld én goed voor de portemonnee, doe je mee? Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens