Goed voor de wereld en goed voor de portemonnee, doe jij dit jaar ook mee met de YourChoice campagne van Greendish? Binnen Deventer is het niet altijd zichtbaar dat de horeca al jarenlang bezig is met gezond eten, duurzaamheid en voedselverspilling. KHN Deventer vindt het hoog tijd dat hier verandering in komt en geeft je graag de gelegenheid om het ‘restaurant van morgen’ te zijn.

Enige tijd geleden hebben 2 bestuursleden van KHN Deventer en de regiomanager van KHN een ronde tafel gesprek bijgewoond over ‘gezond ondernemen’ in de gemeente Deventer. Uit dit gesprek kwam naar voren dat het niet altijd zichtbaar is dat de horeca al jarenlang bezig is met gezond eten, duurzaamheid, voedselverspilling etc.. Hier willen wij in de gemeente Deventer verandering in brengen! Samen met GreenDish, willen we er, in de vorm van een YourChoice campagne, voor zorgen dat er meer bekendheid wordt gegeven aan gezond eten in de gemeente Deventer, ook op plekken waar je dit in eerste instantie niet verwacht.

YourChoice campagne

Maximaal 20 horecaondernemers in de gemeente Deventer worden intensief begeleid in een langetermijnaanpak voor een gezonder en duurzamer aanbod met de YourChoice campagne. Hierbij wordt een gezonder én duurzamer gerecht aan de menukaart toegevoegd of wordt er een bestaand gerecht van de kaart geheel aangepast. De YourChoice campagne wordt ondersteund met communicatiemateriaal voor de bewoners en gasten van de gemeente Deventer. Het communicatiemateriaal is herkenbaar aan de kenmerkende YourChoice-logo. Het resultaat van de campagne is een onderscheidend voedselaanbod in de gemeente Deventer, dat voldoet aan de groeiende behoefte van bewoners en bezoekers aan gezonde en duurzame maaltijden.

Wat levert het jou als horecaondernemer op?

 • Communicatie en zichtbaarheid.
 • Een economische kans om gezond en duurzaam te ondernemen en ondersteuning in de transitie.
 • Steun om te werken aan een verbetering van de marge (5-10% kostenbesparing) en financiële business case.
 • Impact maken die zichtbaar en meetbaar is, waarmee je je kan onderscheiden (10% CO2 reductie).
 • Kennisniveau van je medewerkers verhogen.
 • Community en netwerk bouwen met structurele aanpak en impact.
 • Een gezonder en duurzamer voedselaanbod dat beter aansluit bij buurtbewoners, bezoekers en toeristen van de toekomst.
 • Greendish voert een effectmeting uit.

De resultaten worden geanalyseerd en gepresenteerd in het impactrapport.

Het programma loopt een maand of 4 en de te zetten stappen voor de horecaondernemer zijn:

 • Online menucheck van 1 gerecht om te kijken of je mee kunt doen: 10 min.
 • Kick off met alle deelnemers en wethouder en persmoment: 2,5 uur.
 • Laat je inkoop en de voetafdruk van je top 5 gerechten doorrekenen en ontvang tips hoe deze te verduurzamen: (Optioneel 1,5 uur).
 • Zet één YourChoice gerecht op het menu en installeer de POS materialen: 1/2 uurtje.
 • Eind presentatie (online) waarin wij de resultaten presenteren en de deelnemers hun ervaringen kunnen delen: 1 uur.

Voor meer informatie omtrent GreenDish verwijs ik je graag naar https://greendish.com/ en de bijgaande factsheet.

Doe jij mee?

Wanneer jij ook graag wilt dat er meer bekendheid wordt gegeven aan gezond eten in de gemeente Deventer en/of jouw keuken (nog) meer wilt greenfyen, dan raad ik je aan een schriftelijk bevestiging te sturen naar deventer@khn.nl . Vol=vol.

Let op: daar de plaatsen gering zijn en we niet willen dat deelnemers vroegtijdig stoppen met het traject, vragen wij een éénmalige bijdrage van € 100,00 per horeca gelegenheid. Verder zijn we over de volledige financiering van deze campagne nog in gesprek met derden.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens