Regio Zuid-Holland organiseert een aantal trainingen en cursussen met uiteenlopende (actuele) onderwerpen op maat voor KHN-leden en hun medewerkers in de regio.

27 en 28 november - 2-daagse training Professioneel leidinggeven

Heb je een leidinggevende functie gekregen? Dat verandert de zaak. Mensen aansturen, een team leiden en met de horeca drukte omgaan. Professioneel leidinggeven in de horeca is een vak apart.

De training is bedoeld voor:

 • Beginnend leidinggevenden (minder dan 2 jaar ervaring).
 • Ondernemers/eigenaren die zelf werkzaam zijn op de vloer.

Meer plezier, betere resultaten. Pure winst voor jou en je hele team
De tweedaagse training ‘Professioneel Leidinggeven’ is speciaal ontwikkeld voor managers en leidinggevenden die zijn doorgegroeid vanaf de werkvloer. Door de praktische aanpak zijn de lessen direct toepasbaar in het bedrijf waar jij werkt. Je leert op een praktische manier hoe je collega’s stimuleert, motiveert en scherp houdt. Je ontdekt je eigen kwaliteiten en hoe je het talent van je medewerkers het beste tot zijn recht laat komen.

Wanneer: 27 en 28 november 2023
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Waar: De Horeca Academie, Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ Den Haag

Kosten
Leden € 719
Niet leden € 789

Prijzen zijn per persoon en exclusief BTW. Inclusief certificaat van deelname, trainingsmateriaal, lunches, koffie en thee. Er zijn geen bijkomende kosten. Eventuele kosten voor een overnachting vallen buiten de training en zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Helaas werken de aanmeldlinks niet op deze pagina. Wil je je aanmelden stuur dan een e-mail naar khncursussen@khn.nl met de volgende gegevens: cursusdatum, jouw bedrijfsnaam, persoonsnaam, bedrijfsadres, postcode, plaats, telefoonnummer, persoonlijk e-mailadres en geboortedatum.

28 november en 5 december - Cursus Sociale hygiëne (2 dagdelen)

In samenwerking met ROC Mondriaan wordt een cursus Sociale Hygiëne aangeboden. Schenk je alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement? Dan zal de leidinggevende of jezelf in het bezit moeten zijn van een SVH Verklaring Sociale Hygiëne.

Ook moet de leidinggevende of jijzelf gedurende de drankverstrekking, aanwezig zijn. Op een horecavergunning moet tenminste de eigenaar vermeld staan en - indien aanwezig - moet de leidinggevende bijgeschreven worden op het aanhangsel van de vergunning. Zij horen beiden in bezit te zijn van de SVH Verklaring Sociale Hygiëne. Wij hebben dit voor jou zo efficiënt mogelijk georganiseerd. De aanmelding bij SVH, de inkoop van het lesboek, het examen en het certificaat wordt allemaal door ons geregeld. Wij bieden deze cursus aan in 2 dagdelen.

Wanneer: 28 en 5 december 2023
Tijd: 28 november van 15.00 uur tot 19.00 uur en 5 december van 15.00 - 16.30 uur / examen 17.00 uur
Waar: Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk

Kosten
Leden KHN € 260
Niet-leden € 290

Prijzen zijn per persoon, exclusief BTW, diner en registratie bij Lcsh*. Inclusief lesboek, examen en certificaat.

Aanmelden
Helaas werken de aanmeldlinks niet op deze pagina. Wil je je aanmelden stuur dan een e-mail naar khncursussen@khn.nl met de volgende gegevens: cursusdatum, cursusnaam, bedrijfsnaam, bedrijfsadres, postcode, plaats, telefoonnummer, naam deelnemer, persoonlijk e-mailadres deelnemer, geboortedatum en geboorteplaats.

11 december - Bhv-training

KHN regio Zuid-Holland heeft samen met bureau Edusafe een bhv-training ontwikkeld voor KHN-ondernemers en hun medewerkers. Na het volgen van de bhv-training ben je in staat eerste hulp te verlenen.

Aan het einde van de trainingben je bekend met:

Eerste hulp
(niet) spoedeisende Eerste Hulp

 • Reanimeren
 • Werken met de AED
 • Brandwonden
 • Breuken en kneuzingen
 • (Snij)wonden
 • Verbandstoffen en verbinden

Brand en ontruiming

 • Brandbestrijding
 • Soorten blusmiddelen
 • Diverse blusoefeningen
 • Ontruimingen

Cursusduur
Ben je basiscursist? Dan ontvang je uiterlijk één week voorafgaand aan de cursusdag van Edusafe een e-mail met een oproep het e-learningprogramma te doorlopen.
Let op! Voor de e-learning ontvangen we per deelnemer een uniek e-mailadres.

De e-learning is een goede voorbereiding op de lesstof. Daarna neem je deel aan de cursusdag. Tijdens deze dag controleert de instructeur of je de vereiste handelingen correct uitvoert. Kom je voor de herhalingscursus? Dan hoef je de e-learning niet te volgen.

De training start om 09.00 uur en eindigt rond 16.30 uur (inclusief lunch).

Certificaat
Als het resultaat voor kennis en vaardigheden tijdens de cursusdag voldoende is, dan krijg je na afloop van de training het certificaat Bedrijfshulpverlener en het pasje van Edusafe direct mee.

Wanneer: Maandag 11 december 2023
Tijd: 09.00 - 16.30 uur
Waar: Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk

Kosten
Leden KHN € 120
Niet leden € 155

Prijzen zijn per persoon en exclusief btw.

Aanmelden
Helaas werken de aanmeldlinks niet op deze pagina. Wil je je aanmelden stuur dan een e-mail naar khncursussen@khn.nl met de volgende gegevens: cursusdatum, jouw bedrijfsnaam, persoonsnaam, bedrijfsadres, postcode, plaats, telefoonnummer, persoonlijk e-mailadres en geboortedatum. En of je een basis-cursist bent of een herhaler.

18 december 2023, 8 en 29 januari 2024 - 3-daagse opleiding Leermeester

Een driedaagse training (inclusief examen) voor aanstormend leermeester talent. In deze training leert de deelnemer hoe je een leerling begeleid, motiveert, hoe je een duidelijke instructie geeft en hoe je omgaat met verschillende leerlingen. Op dag 1 en 2 wordt de deelnemer klaargestoomd voor het examen dat zal plaatsvinden op dag 3.

SBB erkende leermeester diploma
Als je erkend leerbedrijf wilt worden, dan moeten één of meerdere medewerkers die de leerling gaan begeleiden, de leermeestertraining volgen. Bij Leermeester.nu ben je hiervoor aan het juiste adres. Als leermeester word je na het behalen van jouw diploma aangemeld bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en het bedrijf waar jij werkt kan dan de erkenning aanvragen waarvoor het horecabedrijf BBL mbo leerlingen wil opleiden.

Wanneer: Maandag 18 december 2023, maandag 8 en maandag 29 januari 2024
Tijd: 18 december 09.30 - 13.00 uur, 8 januari 2024 09.30 - 17.00 uur en 29 januari 2024 09.30 - 13.00 uur (inclusief lunch)
Waar: Horeca Academie, Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ Den Haag

Kosten
Leden € 940
Niet leden € 1040

Prijzen zijn per persoon en exclusief BTW. Inclusief examen (en diploma), trainingsmateriaal, lunches (dag 2), koffie en thee. Er zijn geen bijkomende kosten. Eventuele kosten voor een overnachting vallen buiten de training en zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Helaas werken de aanmeldlinks niet op deze pagina. Wil je je aanmelden stuur dan een e-mail naar khncursussen@khn.nl met de volgende gegevens: cursusdatum, cursusnaam, bedrijfsnaam, bedrijfsadres, postcode, plaats, telefoonnummer, naam deelnemer, persoonlijk e-mailadres deelnemer, geboortedatum en geboorteplaats.