Het bevorderen van de veiligheid en het tegengaan van overlast zijn belangrijke speerpunten van de BIZ-verenigingen in het Oude Stadshart. Om die reden lobbyen zij al lange tijd, ruim 1,5 jaar, voor de inzet van extra hosts die bezoekers actief aanspreken op overlast gevend en onaangepast gedrag.

Hosts die daarbij op de-escalerende wijze te werk gaan en tevens in contact staan met de portiers/ondernemers in het gebied. Deze inzet is in de Leidsepleinbuurt zeer effectief gebleken en wordt al meerdere jaren ingezet.

Proef Oude Stadshart

18 november was de start van een pilot met dezelfde hosts (van ISA Security) in het Oude Stadshart. Het betreft een proef van zes maanden waarbij er in eerste instantie drie koppels (zes personen) door het gebied lopen op vrijdag en zaterdag van 21:00 – 05:00 uur. De aanwezigheid van deze ISA hosts vult het gat op dat na 01:30 ontstaat wanneer de reguliere hosts stoppen en er ook geen handhaving aanwezig is.

Veiligheidsappgroep

Onderdeel van deze proef is de Veiligheidsappgroep. Wij nodigen alle ondernemers en portiers die in de nachtelijke uren geopend zijn uit om deel te nemen aan deze app om zodoende elkaar meer en beter te kunnen waarschuwen en informeren over veiligheidszaken. Ook de ISA hosts worden toegevoegd aan deze appgroep. Wij willen zo gezamenlijk streven naar een meer veilige buurt, waarbij overlast op de-escalerende wijze wordt tegengegaan door effectief met elkaar samen te werken.

De pilot wordt tussentijds – samen met de BIZ-en van het Oude Stadshart, KHN en de politie – geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Aanmelden appgroep en/of vragen

Voor het aanmelden voor de veiligheidsappgroep en voor vragen of opmerkingen over de proef kun je terecht bij Eveline Doornhegge, 06 51 49 07 09 of e.doornhegge@khn.nl.

Voor het persbericht van de gemeente Amsterdam zie hier: Nieuwe hosts op de Wallen - Gemeente Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam en BIZ-verenigingen Oude Stadshart

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens