Gastvrij Overijssel heeft een vernieuwd innovatieprogramma opgezet voor toeristische ondernemers, namelijk het Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2 (TOTO-2).

Hiervoor ligt een innovatie voucher van € 7.500,- voor je klaar, waar jij je vanaf de week van 8 februari aanstaande kunt aanmelden!

Wat is het Topprogramma voor Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2?
Het Topprogramma is opgezet voor ondernemers met een innovatie ambitie in de toeristische- en recreatieve sector in Overijssel. Juist in deze coronacrisis willen we met jou vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden in de markt. Het programma valt onder de regie van Gastvrij Overijssel. De uitvoering van dit programmaonderdeel ligt in handen van Koninklijke Horeca Nederland, HISWA-RECRON en MarketingOost. Zij werken samen met ondernemers aan het versterken van kennis, concurrentiekracht en innovatief vermogen van ondernemers in de sector.

Opzet project
Het Topprogramma bestaat uit 125 bedrijfsscans en 125 innovatievouchers. Naast dit topprogramma worden (digitale)congressen, workshops en regionale bijeenkomsten georganiseerd. Het project is bedoeld voor toeristische (horeca)bedrijven die dit als hoofdactiviteit uitoefenen en hun concurrentiepositie willen verbeteren. Het project heeft een looptijd tot 2024. Eind februari wordt een start gemaakt met het afnemen van de eerste scans. Wees er dus snel bij, want vol = vol!

De innovatiescan
De innovatiescan is een vragenlijst die helpt richting te geven aan de innovatie. Je krijgt de scan op voorhand toegestuurd (minimaal 10 werkdagen) zodat je rustig kunt nadenken over de vragen en deze kunt bespreken met jouw medewerkers. Vervolgens wordt de scan samen met jouw contactpersoon van KHN of HISWA-RECRON besproken en worden innovaties geformuleerd. Je gegevens zijn hiermee in vertrouwde handen. Aan de hand van de uitkomsten wordt, indien gewenst, een innovatietraject opgestart.

Adviestraject
De deelnemer krijgt een voucher van maximaal € 7.500,-. Deze innovatievoucher kun je inzetten voor jouw eigen bedrijfsinnovatie en dient te worden uitgevoerd door één of meerdere externe adviseurs of bedrijven die je zelf kunt uitkiezen. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van je online strategie, focus op de internationale markt, duurzaamheid, automatisering, Dynamic Pricing, nieuwe klantengroepen, Hospitality concepten en uiteraard zaken die inspelen op de 1.5 meter economie.

Financiering
Deelnemers die gebruik gaan maken van de innovatievoucher betalen een deelnemersbijdrage van € 380,-. Daarnaast worden gedurende de projectperiode je bestede uren van je deelname aan dit innovatieprogramma gebruikt als cofinanciering. Dit gaat om totaal 155 uur die, binnen de individuele projectperiode van maximaal één jaar, gemaakt dienen te worden óf een combinatie van € 6.000,-, wat je zelf extra in het project investeert, bovenop de voucher, plus minimaal 75 uur. Deze uren hoeven niet alleen door de deelnemer gemaakt te worden, maar kunnen ook worden ingebracht door je medewerkers, bijvoorbeeld de bedrijfsleider of marketingmanager/-medewerker.

Meer informatie of aanmelden?
De inschrijving is geopend en via deze link (TOTO2) van Gastvrij Overijssel kun jij je inschrijven voor het Topprogramma. Mocht je in eerste instantie op zoek zijn naar meer informatie, dan kun je dit op het formulier aangeven of telefonisch contact opnemen met één van je volgende contactpersonen:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens