Horecaondernemers met take away krijgen vanaf volgend jaar te maken met nieuwe wetgeving voor wegwerpverpakkingen.

Vanaf juli 2023 mogen deze niet meer gratis worden meegegeven en moet een herbruikbaar alternatief of 'bring your own' worden aangeboden. Vanaf januari 2024 geldt er een verbod op wegwerp.

Infrastructuur herbruikbare verpakkingen

De Gemeente Rotterdam wil ondernemers ondersteunen in deze overgang. Daarom werken we samen met Mission Reuse en verschillende grote en kleine horecaondernemers en ketens aan een infrastructuur voor hergebruiksystemen voor bekers en maaltijdbakjes in Rotterdam en omgeving.

Waarom?

De nieuwe wetgeving is een onderdeel in de brede aanpak van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het (marine) milieu te beschermen en “weglekken” van plastic producten in het milieu te verminderen.

Wat is er nodig?

Natuurlijk is het ook belangrijk dat deze infrastructuur past bij de horecaondernemingen. Met een enquête willen we daarom een beter beeld krijgen van behoeften van ondernemers. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Samen kunnen we de overgang vergemakkelijken en maken we hergebruik het nieuwe normaal!
Vul de enquête hier in.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens