Gemeente Haarlemmermeer geeft een update over onderstaande onderwerpen.

Start traject vervoerplan 2022
Deze week hebben ondernemers een email van wethouder Ruigrok ontvangen om jouw wensen en suggesties te delen. Jouw inbreng is onderdeel van de concept-advieslijst die in oktober in het college wordt geagendeerd en daarna aan de gemeenteraad wordt gezonden. Om dat te halen ontvangen wij graag uiterlijk op 24 september 2020 uw reactie. Je kunt jouw inbreng mailen naar openbaarvervoer@haarlemmermeer.nl.

Verzilver jouw dak; subsidie voor zonnepanelen op grote daken van bedrijven
Ben je ondernemer en eigenaar van een dak in Haarlemmermeer, groter dan 1000 m²? Volg dan het voorbeeld van andere eigenaren en leg zonnepanelen op jouw dak! Gemeente Haarlemmermeer en de Provincie Noord-Holland willen graag het opwekken van duurzame energie op daken stimuleren, en helpen je daarom gratis en onafhankelijk met de eerste stappen naar de realisatie van een zonnestroominstallatie op jouw dak. Zo kan er een dakscan worden gemaakt om inzicht te geven in het aantal panelen en het verdienmodel. Ook kunnen wij helpen jouw subsidie-aanvraag SDE++ (subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie) in te dienen.

Webinar donderdag 1 oktober
Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een dakscan. In samenwerking met adviesbureau Over Morgen nemen we dan contact met je op. Of wi je eerst nog wat meer informatie? Meld je dan aan voor de webinar op donderdag 1 oktober van 16:30 en 17:30 uur. Aanmelden kan tot 30 september via www.overmorgen.nl/zonneenergie
Wil je meer weten over het stappenplan of wil je gelijk een dakscan aanvragen? Kijk dan op overmorgen.nl/verzilveruwdak.

YouChoose
Graag willen wij je attenderen op de campagne YouChoose. Vanuit deze campagne zal er een sticker met een QR-code geplaatst worden in of in de directe omgeving van uw winkelcentrum. Hieronder vind je informatie over deze campagne en waar deze QR-code voor dient. Deze informatie kan gedeeld worden met de winkeliers.

Campagne YouChoose
Afgelopen jaar is de Haarlemmermeer een aantal keer opgeschrikt door diverse steekincidenten onder jongeren. Deze incidenten en de zorgwekkende trend onder de jeugd om een steekwapen bij je dragen “voor de eigen veiligheid” willen de gemeente en politie tegen gaan en ombuigen. De gemeente heeft daarom in samenwerking met een jongerenmarketingbureau (Soapbox) en de politie, een campagne ontwikkeld genaamd: YouChoose.
De campagne stelt jongeren 12-23 jaar voor de keuze; Wil jij indruk maken op jouw vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen doordat je goed bezig bent? You Choose! De campagne bestaat uit diverse onderdelen. Zo worden er op verschillende plaatsen in de gemeente QR-tegels geplaatst. Door deze tegels te scannen krijgt de jeugd video's te zien van jongeren die het goede of juist het slechte pad bewandelen.

Ook worden er in samenwerking met politie inleveracties op touw gezet. Uiteraard worden er bij de campagne ook ouders en straatcoaches actief betrokken. Aangezien de campagne een gedragsverandering beoogt, heeft de YouChoose campagne een langdurig karakter. Er is ook een website speciaal ontwikkeld voor jongeren. Deze website krijgen zij te zien bij het scannen van de QR-tegel. Bekijk de YouChoose website voor jongeren (vanaf donderdag live).

Heb je vragen?
Heb je nog vragen over de campagne? Dan kun je die vraag stellen via: youchoose@haarlemmermeer.nl. Je kunt ook de website bezoeken die speciaal is ontwikkeld om ouders en partners te informeren. Op die website staat veel informatie over de campagne (woensdag live): https://haarlemmermeergemeente.nl/youchoose.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens