Vorige week mocht de horeca onder strikte voorwaarden haar deuren weer openen. Voor een aantal activiteiten was het onduidelijk of dit was toegestaan, zoals biljarten/poolen, bowlen en escape rooms. Ook de landelijke maatregel van maximaal 30 personen per gebouw wekte bij onze achterban veel vragen op.

Na intensieve regionale en lokale lobby bij de Veiligheidsregio Twente en de gemeenten in IJsselland bereikte ons vorige week het nieuws dat niet alleen dat bowlingbanen en escape rooms weer open mogen in de provincie Overijssel maar ook maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte toegestaan zijn, in plaats van maximaal 30 personen per gebouw.

Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Bowlen is toegestaan in voor publiek toegankelijke gebouwen (dus niet in een eet- en/of drinkgelegenheid, zoals een café). Ook hier geldt een maximum van 30 personen en een onderlinge afstand van 1,5 meter met uitzondering van mensen die samen een huishouden vormen en kinderen tot en met 12 jaar.
  • Escape rooms mogen open zijn als het mogelijk is dat aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand kunnen houden met uitzondering van personen uit één huishouding en de hygiënemaatregelen in acht worden genomen. Van tevoren reserveren is verplicht en ook hier geldt een maximum aantal personen van 30, exclusief medewerkers.
  • In een eet- en drinkgelegenheid met duidelijk afzonderlijke en zelfstandige ruimten, worden per ruimte 30 personen toegestaan. Dit op een verantwoorde manier, duidelijk geprotocolleerd, waarbij bezoekersstromen zoveel mogelijk worden gescheiden en aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand kunnen bewaren.

Vooralsnog worden darten en biljarten in de veiligheidsregio’s Twente en IJsselland aangemerkt als binnensporten. In principe zijn deze activiteiten vanaf 1 juli weer toegestaan, mits het Rijk verdere versoepelingen toestaat vanaf die datum.

Op de website van beide Veiligheidsregio’s vind je meer informatie en een Q&A.

https://www.vrtwente.nl/corona/

https://www.vrijsselland.nl/coronavirus/Heb je nog vragen hierover, neem dan contact op met je regiomanager.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens