Het bestuur van KHN Amstelland deelt graag met jou het actuele nieuws van gemeente Amstelveen.

De veranderingen per 26 juni

Voor zowel binnen- als buitenruimtes zijn de voorwaarden dat -waar mensen een vaste zitplaats hebben- men geplaceerd moet worden met onderling anderhalve meter afstand. Locaties met een vaste zitplek kunnen 100% van de anderhalve meter capaciteit gaan gebruiken. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht.

Wordt er gebruik gemaakt van het coronatoegangsbewijs, dan vervalt de verplichting van de anderhalve meter en geldt de reguliere capaciteit. Naast testen voor toegang, kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs.

Alle evenementen die plaatsvinden in reguliere publieke plaatsen, zoals in de horeca, bioscoop, beurs, congrescentra of poppodia, zijn weer toegestaan. Vanaf 30 juni 2021 zijn overige evenementen met een vergunningsplicht onder voorwaarden toegestaan.

De reguliere openingstijden gaan weer gelden. Het verbod om alcohol te verkopen na 22.00 uur vervalt en dit geldt ook voor het verbod van het hebben en drinken van alcohol na 22.00 uur in de openbare ruimte.

Stimuleringsfonds

Het Stimuleringsfonds helpt bedrijven en ondernemers met investeren in de lokale economie. Ondernemers met bedrijven gevestigd in Amstelveen kunnen gezamenlijk een voorstel indienen voor bijvoorbeeld events, het verbeteren van de inrichting van een winkelgebied, een uniforme uitstraling van terrassen of andere activiteiten ten behoeve van van het lokale ondernemerschap.

Een voorstel is een initiatief van meerdere (ten minste twee) ondernemers met economisch zelfstandige ondernemingen en (hoofd)vestigingen in Amstelveen. Voor deze onderneming(en) is geen uitstel (surseance) van betaling of faillissement aangevraagd of verkregen. Voor het voorstel is geen andere subsidie ontvangen vanuit de gemeente en het levert een bijdrage aan de lokale economie van Amstelveen. Verder komt het vooral ten goede aan ondernemers en bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. De onafhankelijke adviescommissie moet een positief advies richting het College afgegeven. Per aanvraag geldt een cofinanciering van minimaal 25%. De minimale aanvraag is 2.500 euro en maximaal kan 100.000 euro aangevraagd worden. Voorstellen kunnen ingediend worden bij ondernemersloket@amstelveen.nl, ook voor vragen over dit fonds kun je het loket mailen.

Testlocaties medewerkers & testen voor toegang

Met een nieuwe subsidie van de overheid is het mogelijk gemaakt om werknemers dichtbij, snel en veilig te laten testen op het coronavirus. Dit wordt uitgevoerd door een samenwerking van ISO-gecertificeerde partijen, waaronder een SBCA gecertificeerde arbodienst met meerdere locaties in Nederland. Ook wordt er kosteloos een SARS-CoV-2 antistofbepaling aangeboden. Zie Spoedtest.nl of vraag via Covidia subsidie aan voor het preventief laten testen van medewerkers.

In de Emergohal kunnen mensen terecht die een evenement, culturele instelling of sportwedstrijd willen bezoeken en waarvoor een sneltest verplicht is. Een afspraak kan gemaakt worden via Testen voor toegang.

Veilig Ondernemen

Het Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland voorziet ondernemers van nuttige informatie en tips voor de veiligheid van het bedrijf en medewerkers. Per veiligheidsincident kunnen de maatregelen die genomen kunnen worden bekeken of welke adviezen voorhanden zijn. Denk hierbij aan thema’s als overvallen, winkeldiefstal, cybercrime, bedrijfsinbraken en ondermijning.

Werving van medewerkers, de gemeente helpt!

Het Werkplein AA is dè ontmoetingsplaats voor onze inwoners en werkgevers. De accountmanagers ondersteunen werkgevers en werkzoekenden worden begeleid door Werkmakelaars, zo volgt de beste match. Daarnaast worden (online) activiteiten gericht op werk en/of opleiding zoals trainingen, Meet & Greets en bedrijfsbezoeken aangeboden en wordt er geadviseerd over opleidingen, subsidies en Social Return on Investment (SROI). De accountmanagers hebben kennis van de lokale arbeidsmarkt, de kansen en uitdagingen per sector en weten wat er speelt. Zij denken mee over personeelsvragen en faciliteren bij werving, bemiddeling en matching.

De accountmanagers Timo Rijsterborgh, Ana Alvares en Robert Oehlers zijn te bereiken via accountmanagerswerkpleinaa@amstelveen.nl. Het Werkplein AA is te bezoeken in het Raadhuis van Amstelveen.

Kom werken in de Amstelveense horeca

Binnenkort start de Social Media campagne “Kom werken in de Amstelveense Horeca”! Jongeren tussen de 18 en 22 jaar worden opgeroepen om in een Amstelveens restaurant, leuke bar of hotel te gaan werken. De Social adverts landen op de Visit Amstelveen pagina waar alle Amstelveense horeca staat vermeld. Werkzoekenden kunnen in dit overzicht de contactgegevens van de Amstelveense horeca vinden. Van belang is dat zij op de bedrijf site direct zien of er vacatures zijn en wie te bellen/mailen.

KvK Starter event

Om startende ondernemers de juiste adviezen en hulp te kunnen bieden organiseert de KvK het Starter Event, meld je hier aan.

MKB Doorgaan

Hoe kom ik aan geld, bereik ik meer klanten, hoe laat ik mijn bedrijf groeien, moet ik doorgaan of stoppen met ondernemen? De adviseurs van MKBDoorgaan.nl bieden gratis advies en oplossingsmogelijkheden voor de ontstane probleemsituaties. Met praktische noodzakelijke ondersteuning helpt MKBDoorgaan.nl ondernemers bij de continuering en groei van jouw bedrijf.

Corona Krediet Regelingen

Om bijvoorbeeld te blijven investeren in nieuwe apparatuur of om voorraden aan te vullen en om op kort termijn de rekeningen te kunnen betalen, zijn Corona Krediet Regelingen verlengd tot en met 31 december 2021.

Contact EZ

Amstelveense ondernemers met vragen over ondernemen in de gemeente kunnen contact opnemen met het accountteam van Economische Zaken. Ook kun je hun op de hoogte houden van eventuele problemen of signalen en kun je vragen stellen via de mail ondernemersloket@amstelveen.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens