Graag brengen wij jullie door middel van deze nieuwsbrief op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw afdeling.

Verdere versoepelingen
Op de 1,5 meter regel, triage, placeren en bron- en contactonderzoek na, komen we weer terug in het oude normaal. KHN is tevreden dat het kabinet geluisterd heeft naar de wensen van KHN en de versoepelingen heeft versneld in plaats van deze onnodig lang in stand te houden. Dit helpt horecaondernemers enorm op weg naar herstel.

Overleg gemeente
Vorige maand hebben wij een brief naar de gemeente gestuurd met hierin een aantal brandende vragen omtrent o.a. vergunningen en de horecavisie van de gemeente Goeree Overflakkee. Naar aanleiding van deze brief heeft het bestuur op 7 juni jl. een overleg gehad met de burgemeester, wethouder en adviseurs.
Het bestuur lijkt het een goed idee om een werkgroep te starten ter voorbereiding van een horecavisie.

Werkgroep horecavisie
Wij zijn op zoek naar ondernemers die zich willen inzetten voor deze werkgroep. Lijkt het je interessant om mee te denken en het bestuur te ondersteunen? Je bent meer dan welkom! Je kunt je aanmelden via Renata Beijen.

Deelname gesprekken rondom gebiedsvisie Middelharnis
Gemeente Goeree Overflakkee is bezig met de voorbereidingen om de gebiedsvisie Middelharnis, die in 2017 is vastgesteld, te herijken. Om goed beslagen ten ijs te komen wordt een denktank opgesteld die de projectgroep van de gemeente kan ondersteunen. Vanuit ons bestuur zal Ilse Struijk aanschuiven bij deze denktank.

Personeel en onderwijs
Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief gaat de horecaopleiding in Hellevoetsluis stoppen. Dit is voor onze sector geen leuk nieuws. Wij hebben dit aangekaart bij de gemeente en ondertussen zijn er diverse contacten gelegd. Mede hierdoor word er op de beroepencampus in Middelharnis ruimte gemaakt voor een horecaopleiding.

Er is een enquête verstuurd naar de leden om te inventariseren wat de vraag naar personeel is onder de ondernemers. Heb je deze al ingevuld?

GO Helpt
Het is een lastige tijd voor veel ondernemers op Goeree-Overflakkee. Met de versoepelingen is er nu meer ruimte, maar de gevolgen van de coronacrisis zijn daarmee nog niet verdwenen. Reden voor de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en gemeente Goeree-Overflakkee om samen een online platform op te richten waar ondernemers maatwerkhulp kunnen aanvragen: GOHelpt.nl. Deze website, vergelijkbaar met HWHelpt in de Hoeksche Waard, is dinsdag 22 juni live gegaan.

Input leden
Het bestuur staat altijd open voor suggesties van leden. Wij zouden graag van jullie horen wat je denkt nodig te hebben op de korte en lange termijn om deze crisis door te komen? Je kunt dit aangeven bij een van de bestuursleden of via de regiomanager. Wij horen graag van jullie!

Contact regiomanager KHN
Hebben jullie vragen of suggesties? Je kunt altijd contact opnemen met Renata Beijen via 06-57078774 of r.beijen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens