Goed nieuws voor ondernemers met een terras in Bodegraven-Reeuwijk. Afgelopen dinsdag 23 maart is het college akkoord gegaan met het advies van de gemeente om ook dit jaar de Horeca grotere terrassen te laten voeren. Dit kan weer onder dezelfde voorwaarden (zie bijlage) als vorig jaar. Deze tijdelijke terrasuitbreiding is nu goedgekeurd tot 1 november 2021.

BSGR verlaagt de WOZ waarde niet-woningen

Door aandringen van verschillende partijen, waaronder de afdelingen van KHN, zijn gemeentes gaan kijken wat ze voor de ondernemers kunnen betekenen die zwaar getroffen zijn door corona en de bijbehorende maatregelen. Snel kwamen daarin de vaste lasten zoals de OZB ter sprake. Er is gekeken naar een manier om deze ondernemers tegemoet te komen en zo is vastgesteld dat de BSGR (Belasting samenwerking Gouwe-Rijnland) de WOZ waarde van niet-woningen in de hard getroffen sectoren zal afwaarderen. Op deze manier zal de OZB aanslag wat lager uitvallen.

Daarnaast hebben ze wederom de mogelijkheid om de betaling met 6 maanden uit te stellen. Dat kan je als ondernemer individueel aanvragen via www.bsgr.nl

KHN Lokale lobby
Ons geduld wordt ernstig op de proef gesteld, van ons allemaal. Jullie zien vaak de communicatie vanuit KHN Landelijk voorbij komen, dus de gesprekken in Den Haag met ministeries en de verschillende partijen. Ook lokaal voeren wij als KHN bestuur lobby. We voeden onze wethouders en gemeentes met communicatie over de KHN routekaart en het veilig heropenen, over de noodzaak van het verhogen van de steunpakketten en wat er lokaal nodig is om onze ondernemers te helpen door deze fase te komen. Ook deze lobby is van groot belang daar wethouders onderdeel zijn van politieke partijen en burgemeesters hun invloed kunnen gebruiken in de veiligheidregio’s. Wij blijven ons hiervoor inzetten!

Lokale vragen omtrent corona
Wij kunnen ons voorstellen dat jullie als ondernemers tegen steeds meer vragen en dingen aanlopen. Sommige van deze vragen zullen algemeen zijn en kunnen via KHN Advies worden beantwoord. Hebben jullie lokale vragen schroom dan niet om contact op te nemen met ons als bestuur of de regiomanager, wij staan voor jullie klaar!

Bijlage: Randvoorwaarden terrasuitbreiding

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens