Op 24 mei organiseerde de Ondernemersvereniging Amstelveen, in samenwerking met Michal van Dantzig van WinWinWerkt en MKB Amsterdam, het ondernemers-inspiratie-evenement ‘Omdenken op de Arbeidsmarkt’.

De bijeenkomst werd gehouden bij KPMG Meijbug & Co, dat ook een aanzienlijk deel van de kosten sponsorde. Ruim 100 ondernemers uit de Metropoolregio waren aanwezig om elkaar te inspireren over hoe om te gaan met de enorme krapte op de arbeidsmarkt.

De presentaties die werden gegeven tijdens het evenement waren zeer informatief. Het publiek droeg zelf ook bij door het delen van tips en eigen ervaringen met de andere aanwezigen.

Blinde vlekken

Iedereen was onder de indruk van de presentatie van consultant diversiteit en inclusie Marita Bruning. Zij sprak over het hebben van blinde vlekken bij de zoektocht naar medewerkers. In haar lezing vertelde Marita over de vooroordelen die mensen hebben en dat het belangrijk is om daar toch doorheen te prikken om nader tot elkaar te kunnen komen.

Een belangrijke boodschap: "Kijk naar wat past bij jouw bedrijf. Er is niet één juiste manier om nieuwe medewerkers te vinden of personeel vast te houden. Dat is altijd maatwerk."

Tips voor werkgevers

Tijdens de bijeenkomst konden de gasten hun tips aan andere werkgevers opschrijven. Klik hier voor de omdenktips die tijdens de bijeenkomst voor en door werkgevers zijn gedeeld en de tips en contactgegevens van de sprekers.

Meer informatie

Het inhoudelijk programma van de bijeenkomst kun je terugzien op You Tube Omdenken op de Arbeidsmarkt.

De video's van MKB TV ter inspiratie. Productie: FocusOn - Mike Rijpsma


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens