Criminelen kunnen vaak anoniem hun gang gaan op bedrijventerreinen. Zo zijn er bedrijfspanden waarin outlaw motor gangs (OMG) hun bijeenkomsten houden, vind je er growshops en drugslabs, hennepkwekerijen en illegale gokhallen.

Ondermijning raakt betrouwbare ondernemers op een bedrijventerrein hard. Onder andere door oneerlijke concurrentie van ‘collega-ondernemers’ die producten onder kostprijs verkopen en zo geld witwassen. Ook kan er brand- en ontploffingsgevaar ontstaan door henneplocaties en drugslabs en vindt er bedreiging en intimidatie plaats door ongure types die op vreemde tijden actief zijn. Vaak leidt dit tot verloedering van het bedrijventerrein waardoor uiteindelijk de klanten wegblijven.

Houd ogen en oren open en meld signalen

Een manier om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan, is de anonimiteit en onzichtbaarheid van criminelen en hun activiteiten te verminderen. Belangrijk hierbij is dat signalen die mogelijk wijzen op ondermijning, worden gezien én gemeld bij de politie of gemeente via Meldondermijning@meierijstad.nl. Dit kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem.

Zelf iets gezien?

Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. We hebben jouw hulp nodig. Zie jij zaken die volgens jou niet kloppen? Meld deze dan bij jouw wijkagent (via politie.nl), gemeente of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de flyer Ondermijning op bedrijventerreinen en weet welke signalen er zijn die kunnen wijzen op ondermijnende activiteiten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens