Onlangs heeft de Belastingdienst 103.000 ondernemers een brief gestuurd om hen te manen te beginnen met afbetalen van de coronaschuld of een betalingsregeling aan te vragen. Als jij achterloopt met betaling, kom dan in actie en neem contact op met de Belastingdienst. Doe je dat niet, dan kun je gemaand worden het hele bedrag binnen twee weken terug te betalen.

Stress

Schulden veroorzaken veel stress. Dat maakt het vaak lastig om helder na te denken en de juiste keuzes te maken. De drukte van alle dag, personeelstekorten en stijgende prijzen bieden weinig ruimte om rustig na te denken over de stappen die je moet nemen. Er zijn echter veel mogelijkheden om hulp te krijgen. Veel mensen en instanties kijken graag samen met jou wat er mogelijk is. Of wat de beste keuze is. Dat kan ook zijn dat je met je bedrijf stopt. Ga naar Schulden? Word geldzorgen de baas | KHN voor de juiste verwijzingen.

Kwijtschelding gaat niet gebeuren

Er zijn ondernemers die hun schuld nog niet afbetalen in de hoop dat deze wordt kwijtgescholden. Dit gaat niet gebeuren. Het kwijtschelden van belastingschulden brengt het risico van ongeoorloofde staatssteun met zich mee en dat is niet eerlijk tegenover de ondernemers de wel hun schuld hebben afbetaald. Wel neemt de Belastingdienst tot en met 30 september 2023 genoegen met hetzelfde percentage als andere schuldeisers bij een schuldenakkoord als je met je bedrijf stopt om een faillissement te voorkomen. Zie ook: Kan de Belastingdienst mijn schulden kwijtschelden? | KHN

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens