De Koestraat en Sint Pieterstraat als ‘groenste’ horecastraten van Maastricht. Dat is de ambitie van 11 ondernemers in het Jekerkwartier. Ze sorteren alvast voor op de komst van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES).

Samen zorgen ze voor schoner transport, een aantrekkelijke binnenstad en economische vitaliteit.

Een Akte van Ambitie

Tai Ichi, Prosciutto, Tomato, Café Enfin, Le Virage, La Vaca, Cantina, Pleur, Clichee, Café Forum en De Kaasbar willen tijd en aandacht hebben voor hun gasten. Ze willen hen een fijn terras bieden, zonder (over)last van de vrachtwagens die bevoorraden. Daarom hebben ze in 2021 samen de Akte van Ambitie ondertekend. Ook zamelen ze hun bedrijfsafval centraal in op een onzichtbare plek. Zo houden ze hun horecastraten schoon.

Duurzame stappen

Onder het motto #bestelmindervaak #besteloptijd #bestelvolledig zetten zij sinds 31 maart de volgende duurzame stap. Ze bundelen hun bestellingen, wat halflege vrachtwagens voorkomt. En ze laten zich niet meer op vrijdag bevoorraden. Dat is immers de drukste dag van de week. Het maakt de terrassen veel aantrekkelijker. De ondernemers verwachten daardoor op termijn zelfs meer omzet.

Per 1 januari 2025 kom je het centrum niet meer zomaar in met een bestel- of vrachtauto die CO2 uitstoot. De ondernemers hopen dat meer collega’s daarin nú al stappen zetten. Samen kunnen we zorgen dat je in Maastricht goed kunt blijven wonen, ondernemen en recreëren.

Meer weten over Zero Emissie Stadslogistiek? www.zesmaastricht.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens