Deze week zijn we toch weer geconfronteerd met “oude en nieuwe” coronamaatregelen. De gemeente Kampen wil jou informeren en bij vragen, ideeën of suggesties kun je contact met ze opnemen.

De gemeente Kampen heeft ons gevraagd het volgende met jou als KHN-lid te delen.

Beste ondernemer, horeca ondernemer of binnenstadondernemer in Kampen,

Hoewel we een tijd lang dachten nu eindelijk richting een einde van de corona-crisis en bijbehorende maatregelen te gaan, zijn we deze week toch weer geconfronteerd met “oude en nieuwe” Corona- maatregelen. Voor ons, en misschien ook voor jullie, voelt het een beetje als: “Ga terug naar Start”… In tegenstelling tot de laatste maanden, raken de maatregelen nu bijna alle sectoren en niet meer vooral de horeca en de culturele sector. Met deze mail willen we de ondernemers in Kampen informeren over deze maatregelen. In de bijlage vindt u een overzicht van de meest recente maatregelen.

We kunnen ons ook voorstellen dat er nog vragen of onduidelijkheden zijn. Schroom niet dan met ons contact op te nemen!

Tegelijkertijd willen we jullie aanmoedigen en stimuleren om de maatregelen serieus te nemen, op te volgen en als onderdeel van de bedrijfsvoering in te voeren. Het is niet alleen een individuele maar ook gezamenlijke verantwoordelijkheid om ons eraan te houden. Als we ons er allemaal aan houden zijn we solidair met elkaar en werken we samen aan het voorkomen van eventueel ingrijpender maatregelen. Niemand wil weer terug naar de situatie van begin dit jaar!

Waar nodig zijn we als gemeente bereid om te helpen en te ondersteunen om het naleven van de maatregelen in de praktijk mogelijk te maken of te optimaliseren. Uiteraard binnen de (wettelijke) regels die hiervoor gelden. Misschien heeft u hiervoor ideeën of suggesties, dan horen we deze graag! Op deze manier hebben we de horeca al kunnen helpen met polsbandjes tijdens de bandjes-avond, is er een Testen voor Toegang locatie in Kampen gestart en onderzoekt de werkgroep “Gastvrijheid in de binnenstad” op welke manier gemeente, toezichthouders en handhavers ondernemers op een gastvrije manier kunnen ondersteunen. Ook zetten zij zich met de toezicht-studenten in, om bezoekers te helpen zich op de Oudestraat en omgeving weer aan te passen aan de nieuwe regels.

Tenslotte willen we ook eerlijk zijn: We zullen de naleving van de maatregelen monitoren en in geval van excessen of het moedwillig niet naleven ervan, handhavend moeten optreden. Maar laten we er met elkaar voor zorgen dat het zover niet komt! Want jullie weten: Alleen samen ….!

Hebben jullie vragen, ideeën of suggesties dan nodigen we jullie van harte uit te reageren! Bijvoorbeeld naar de eigen ondernemersvereniging; vanuit de binnenstad mag je reageren naar de binnenstadmanager Leo Hoksbergen l.hoksbergen@kampenpartners.nl . Jullie kunnen ook reageren door gebruik te maken van het algemene telefoonnr. van de gemeente Kampen 14038 of naar het Anderhalvemeter Adviesteam via anderhalvemeter@kampen.nl

Wij wensen iedereen veel sterkte en wijsheid toe en vertrouwen erop jullie hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Namens het Anderhalvemeter-adviesteam

Tineke de Nooij

Gemeente Kampen | Bestuursadvisering & Strategie| T: (038) 339 26 89 | M: 06 20008539 | www.kampen.nl | t.denooij@kampen.nl
Postbus 5009 - 8260 GA Kampen | Bezoekadres: Burgemeester Berghuisplein 1 - 8261 DD Kampen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens