De afgelopen periode heeft de gemeente Apeldoorn de toekomstplannen gedeeld voor de binnenstad. Plannen die goed zijn ontvangen, maar die ook veel vragen oproepen. Zoals een versteende binnenstad, teruglopende bezoekersaantallen en oplopende leegstand.

De gemeente Apeldoorn heeft het bestuur van KHN Apeldoorn e.o. gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste binnenstad-ondernemer,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de ondernemersavond over de ontwikkelingen in onze binnenstad op woensdag 23 maart.

De afgelopen periode deelden we de toekomstplannen voor de binnenstad. Plannen die goed zijn ontvangen, maar die ook veel vragen oproepen. Zoals, hoe realistisch is dat mooie Stadspark-perspectief? Hoe past dat prachtige toekomstbeeld in de huidige realiteit waar ondernemers in ondernemen? Zoals een versteende binnenstad, teruglopende bezoekersaantallen en oplopende leegstand. Hoe zorgen we voor een perspectief op de stad wat niet als een te verre stip op de horizon wordt ervaren? Hoe krijgen we met elkaar het gesprek op gang over wat er op korte én op lange termijn nodig is voor Apeldoorn? Daar willen we met elkaar over in gesprek op 23 maart! Met u als ondernemer, vastgoedeigenaar of ontwikkelaar.

Een vitale binnenstad, hoe bereiken we dat?

Aan de slag met de binnenstad! Dat we met onze binnenstad aan de slag moeten gaan, daarover heerst brede overeenstemming. Maar hoe? Tijdens deze avond duiken we daar dieper in.

In gesprek over wat er nodig is

We starten met een plenair gedeelte. Centrummanager Marco Bod deelt samen met Marcel Tulk, programmamanager binnenstad, hun blik op de binnenstad van Apeldoorn. Aansluitend deelt Lector dr. Cees-Jan Pen zijn visie op vitale binnensteden, wat ons helpt de ontwikkelingen in Apeldoorn te duiden. Cees-Jan Pen houdt zich bezig met vitale binnensteden, transformatie, herbestemming en leegstand. We sluiten het plenaire gedeelte af met een interactieve paneldiscussie, met ruimte voor vragen van aanwezigen. Naast Cees-Jan Pen sluiten ook Claudi Groot Koerkamp, directeur van Apeldoorn Partners en wethouder Jeroen Joon aan. Wilt u als ondernemer zitting nemen in dit panel? Meld u dan aan via binnenstad@apeldoorn.nl.

Het tweede gedeelte van de avond is in het souterrain van het Stadhuis en staat in het teken van in gesprek gaan over de eerste Stadspark-projecten die dit jaar opgestart gaan worden. U vindt er de volgende vijf praattafels:

  • Mobiliteit in de binnenstad
  • Participatie; hoe gaan we dit samen doen?
  • Project Parkstraat
  • Project Grote Markthof
  • Project Griftpark

Aanmelden voor de bijeenkomst

De bijeenkomst start om 19:15 uur en duurt tot ca. 21:30 uur in het Stadhuis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar binnenstad@apeldoorn.nl. Geef s.v.p. daarbij aan dat u zich opgeeft voor de ondernemersavond. Heeft u vragen over deze bijeenkomst, dan kunt u die ook stellen via hetzelfde mailadres.

We hopen u te spreken op de 23e!

Met vriendelijke groet,
Jeroen Joon
Wethouder Ruimte, Economie & Ondernemende Stad

Marcel Tulk
Programmamanager binnenstad

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens