Ondanks de weerstand van bewoners en dankzij een actieve lobby van KHN is de extra ruimte voor terrassen voor Amsterdamse horecaondernemers verlengd tot 1 maart 2021. Burgemeester Halsema heeft zich hier hard voor gemaakt, omdat ze zich realiseert dat veel mensen een verblijf buiten veiliger vinden dan binnen en ze wil de horecaondernemers in deze moeilijke tijd ook enige extra ruimte geven. Uiteraard moet alles binnen de kaders van de noodmaatregelen plaatsvinden.

Via deze brief informeert ze de gemeenteraad en de exacte voorwaarden zijn te zien in de beleidsnotitie, die via deze link is te downloaden.

Ondanks de verlenging, verruiming van de tijden heeft KHN kenbaar gemaakt aanvullende wensen te hebben, omdat voor een aangenaam verblijf in de winter op terrassen net iets meer nodig is dan nu wordt toegestaan.

Wat KHN betreft is éénzijflap te beperkt en het niet langer toestaan van terrasschermen bij parasols niet logisch. Zeker ook omdat deze terrasschermen dienen als verantwoorde afscherming tussen terrasbezoekers en passanten. KHN heeft gevraagd om op dit onderdeel en nog een aantal zaken een aanpassing te doen.

Veel mensen wanen zich buiten veiliger dan binnen

Uiteraard realiseren we ons dat niet elke horecaondernemer is geholpen met deze mogelijkheid en wellicht had gehoopt dat het niet door zou gaan. KHN vindt het echter verantwoord om deze lobby te voeren, omdat veel ondernemers beperkte capaciteit hebben, alles in een kortere tijd verdiend moet worden en veel mensen zich buiten veiliger wanen dan binnen. Niet in alle weersomstandigheden zal ook gebruik gemaakt kunnen worden van deze terrassen. Er mogen enige extra voorzieningen worden getroffen om een verblijf aangenaam te laten zijn, maar zeker niet onbeperkt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens