De impact van de COVID pandemie op de Amsterdamse economie is buitengewoon groot.

In de uitwerking van het Economisch Herstel- en Investeringsplan 2021-2024 gaan een tweetal financiële subsidieregelingen open om het economisch herstel in Amsterdam te ondersteunen.

Zie hierover ook het persbericht van de Gemeente Amsterdam.

Het betreft openstelling van de volgende twee regelingen per 6 mei:

1. Bevordering economisch herstel (SESA).

Wat is het?
Aan de bestaande SESA-fondsen is een paragraaf toegevoegd waarmee 3,4 mln. onder soepelere voorwaarden beschikbaar komt voor projecten gericht op het aanjagen van vernieuwing in duurzame groeisectoren.

Voor wie is het?
Voorstellen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage in het kader van HIP moeten bijdragen aan het versneld herstel van de economie en zijn gericht op:

  1. vernieuwing in duurzame groeisectoren: circulaire economie, de energietransitie, schone mobiliteit en gezondheid;
  2. creëren van nieuwe, duurzame en waardevolle banen;
  3. vergroting van economische weerstand en schokbestendigheid van bedrijven;
  4. opschaling van succesvol gebleken initiatieven of pilotprojecten gericht op verantwoorde heropening en herstel van economische sectoren die door de coronapandemie en -maatregelen getroffen zijn.

Hoe werkt het?
Door aangepaste voorwaarden kan minimaal €100.000 en maximaal €500.000 aangevraagd worden. Ook wordt voor iedere euro verleende subsidie slechts één euro cofinanciering gevraagd. Daarnaast is de doorlooptijd praktisch gehalveerd tot 6 ipv 12 weken. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 6 mei via deze website. Volledige aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

2. Projectstimulering economisch herstel

Wat is het?
Er is € 400.000 ‘aanjaaggeld’ beschikbaar om financierbare voorstellen van samenwerkingsverbanden uit te werken voor indiening bij nationale en Europese herstel- en stimuleringsfondsen.

Voor wie is het?
Voor organisaties bestaande uit minimaal 1 gemeente en 1 MKB-bedrijf of 1 kennisinstelling uit de MRA. Ingediende voorstellen dienen bij te dragen vernieuwing en werkgelegenheid binnen een of meerdere van de groeisectoren circulaire economie, energietransitie, schone en slimme mobiliteit, digitalisering of gezondheid of de MRA-agenda.

Hoe werkt het?
Per ingediend voorstel kan maximaal €25.000 aangevraagd worden. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 6 mei via het Subsidieloket. Volledige aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De bijdrage voor projectstimulering is maximaal €25.000 voor een totaalproject met minimaal 2 miljoen subsidie.

Bron: Economische Zaken gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens