De gemeente Steenbergen heeft zich in 2023 aangesloten bij Stichting Hoge Nood. Doel is om via een app en website de beschikbaarheid en vindbaarheid van de openbaar toegankelijke toiletten te vergroten.

Grote groepen mensen kunnen niet vanzelfsprekend genieten van natuur-, recreatie- en winkelgebieden. Zij zijn gebonden aan de beschikbaarheid van toiletten. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een chronische darmziekte.

Er zijn bij ons nog enkele kernen, zoals Dinteloord en De Heen, en delen van het buitengebied waar winst te behalen valt. We zetten ons met deze app in om een gastvrije en toegankelijke gemeente te zijn. Daarnaast zijn deze doelgroepen potentiële gasten voor de lokale horeca.

Sinds 2024 stelt de gemeente Steenbergen een schoonmaakvergoeding beschikbaar aan deelnemende ondernemers van Hoge Nood. Deze pilot loopt voor twee jaar en bedraagt 20 euro per maand met een maximum van 240 euro per jaar per ondernemer. De gemeente Steenbergen stelt aan de deelname een aantal voorwaarden aan:

  1. De onderneming dient zich aan te melden bij Hoge Nood;
  2. Er mag geen financiële compensatie gevraagd worden aan de toiletgebruiker;
  3. Het toilet is minimaal twee dagen in het weekend, plus een additionele dag beschikbaar. Het weekend definieert de gemeente Steenbergen als vrijdag tot en met zondag;
  4. De beschikbaarheid van het toilet dient door middel van een raamsticker gecommuniceerd te worden.

Aanmelden kan hier. Wanneer je je aanmeldt dien je bij het vakje ‘Werk je samen met een gemeente?’ de code rZEE in te vullen. Toekenning van de vergoeding geschiedt op basis van volgorde van aanmelding.

Heb je vragen omtrent de Hoge Nood, dan kun je contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Steenbergen via e.verstrepen@gemeente-steenbergen.nl of per telefoon via 06 27155393

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens