Van gemeente Edam Volendam hebben we het volgende bericht gekregen. Gemeente Edam Volendam heeft van de politie enkele signalen doorgekregen van zaken waar het niet helemaal goed gegaan is.

Dat is nog geen reden om het handhavingskader zoals op 3-7 toegelicht te laten varen. Integendeel! Ze vinden handhaving een zwaar middel, het is veel beter om in gezamenlijkheid het nalevingsgedrag te verbeteren. Er zijn ook zaken waar het gewoon goed gegaan is, laat die maar als voorbeeld dienen.

Met enkele ondernemingen waar het (blijkbaar) mis is gegaan worden één-op-één gesprekken gevoerd, om te kijken of ze constateringen herkennen.

Graag wil gemeente Edam Volendam nog even in overleg met het bestuur KHN en enkele leden daarvan. Als we op één lijn blijven hebben we geen compleet comité nodig. Doel: om af te spreken of in breder verband een communicatie-boodschap naar de ondernemers kan en misschien ook naar de bezoekers van de horeca. De gemeente heeft de wens om hierin samen met de ondernemers op te trekken, en één boodschap te hebben waar zowel gemeente als ondernemers zich in herkennen.

Wil je meepraten, geef dit dan aan via edamvolendam@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens