Na elkaar (te) lange tijd niet gezien te hebben, nodigen wij jou graag uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) op maandag 29 november aanstaande in Grand Café de Baron in Dedemsvaart.

Deze ALV zal een iets andere, maar vooral ‘enige, invulling hebben dan je van een ALV gewend bent. Eén ding kunnen we je al wel verklappen, de dresscode is casual. We beginnen om 13.00 u. met een lunch en eindigen tot we elkaar lang genoeg gezien hebben. I.v.m. de nodige inkoop ontvangen we graag jouw aan- of afmelding voor vrijdag 19 november aanstaande via hardenberg@khn.nl.

Overleg met de gemeente Hardenberg

Op dinsdagavond 21 september jl. hebben wij in een gesprek met de burgemeester van de gemeente Hardenberg onze zorgen en uitdagingen uitgesproken over de ‘versoepelingen’, die tijdens de persconferentie op dinsdag 14 september jl. zijn aangekondigd. Deze zorgen en uitdagingen kun je ook terugvinden in deze brief, die wij voorafgaand aan dit overleg naar de burgemeester gestuurd hebben.

Naast een compliment te geven voor de veerkracht van de horeca, heeft de burgemeester ook laten weten dat hij de aangegeven punten zal meenemen naar het regionaal veiligheidsoverleg, wat op woensdag 22 september plaatsvindt. Daar de afspraken in IJsselland veelal regionaal gemaakt worden, kon hij zich nog niet uitspreken over de manier van handhaving. Wat al wel duidelijk is dat hierin waarschijnlijk dezelfde lijn als andere regio’s, zoals Amsterdam, gevolgd zal worden en dat is dat de gemeente het toezicht te continueert zoals dat ook de afgelopen periode plaatsvond. Dat wil zeggen een reactieve, op excessen gerichte, handhaving zonder heksenjachten. De burgemeester heeft al wel aangegeven te moeten handhaven bij bedrijven die opzettelijk en publiekelijk bekend maken, geen enkele inspanningen te willen doen om zich aan de regels te houden.

NB. In de digitale KHN WeekUpdate van dinsdag 21 september jl. is een link verstuurd van een toolkit van de Rijksoverheid, waarmee bedrijven aan gasten kunnen tonen wat de bedoeling is als zij gast willen zijn in een horecabedrijf. Het advies is deze toolkit in te zetten, om vervelende discussies met gasten zoveel mogelijk uit de weg te gaan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens