De NOW-regeling is ook van toepassing op de loonkosten voor payrollkrachten. De payrollwerkgever kan via de NOW een tegemoetkoming aanvragen en wordt gecompenseerd voor de loonkosten voor mensen die hij nog in dienst heeft. Voor payrollwerkgevers gelden dezelfde voorwaarden als voor reguliere werkgevers. Ingeleend personeel telt niet mee in de loonsom van het bedrijf waar de werkzaamheden worden verricht.

Als jij werkt met medewerkers via een payrollbedrijf kun je voor die medewerkers geen NOW-aanvraag doen. Die medewerkers zijn niet in dienst van jouw horecabedrijf maar van het payrollbedrijf. Dat payrollbedrijf moet dan omzetverlies aantonen, maar dat is er pas als er contracten worden ontbonden of opgezegd. Tot dan is de kans groot, afhankelijk van het soort contract, dat jij het payrollbedrijf door moet betalen.

Afspraken tussen horecabedrijf en payrollbedrijf

Het gaat er om dat het payrollbedrijf omzet misloopt. Maar doordat je contract met het payrollbedrijf uitgaat van contacturen loopt het payrollbedrijf (nog) geen omzet mis. Ook het payrollbedrijf moet minimaal 20% minder omzet hebben. Dat kan alleen als dat bedrijf afspraken maakt met de inlener (het horecabedrijf) over de contracturen. Het mes snijdt aan twee kanten. Als de opdrachtgever niet kan betalen omdat hij geen omzet heeft zal ook de payroll niet kunnen worden betaald. Afspraken over direct geen of minder contracturen levert beide partijen wat op. Want over minder omzet van contracturen staat NOW-compensatie.

Advies KHN

KHN adviseert je om hierover contact op te nemen met jouw payrollorganisatie.

Vragen?

KHN-leden krijgen gratis advies via 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur. Of stel jouw vraag per mail: info@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens