Woensdag 12 juni 2024 heeft KHN Curacao samen met I for All Curacao (associate partner van KHN Curacao), periodiek overleg gehad met afgevaardigden van het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Tijdens dit overleg is de hindervergunning (pèrmit di molèster) voor horecaondernemers besproken.

Aanwezig:

GMN:
De heer Yair Stokkermans
De heer Faissel Dilrosun (waarnemend hoofd)
Mevrouw Sharnardella Martinus

KHN:
Ulrich de Windt
I for all: Inki Brouwers

Op dit moment is het nog het beste om hindervergunning persoonlijk in te dienen bij kantoor GMN te Roodeweg, Otrobanda. Men ontvangt dan direct een stempel met datum ontvangst op het aanvraagformulier. Binnen korte termijn ontvangt men dan een email met bewijs indiening en een zakennummer.

Behandeling/afhandeling: kan tot 6 maanden duren maar in de praktijk duurt het momenteel nog langer. GMN is afhankelijk van de andere afdelingen (zoals brandweer, MEO, Politie etc) die advies moeten uitbrengen en dit loopt nog niet zoals het hoort i.v.m. personeelstekort.

Ministerie is bezig om ook de indiening hindervergunning via het onlinesysteem (CURA) te gaan doen. Het systeem is inmiddels hiervoor ingericht echter moet intern binnen de afdeling GMN nog worden afgestemd wie welke werkzaamheden op zich gaat nemen in de behandeling/verwerking van de aanvragen.

Het onlinesysteem geeft bij indiening automatisch een email retour met daarin bevestiging ontvangst. Ook wordt er een zakennummer aangemaakt welke per email wordt toegezonden. Binnen 4 weken na de online indiening en wanneer alle documenten volledig en juist zijn aangeleverd, volgt een ontvankelijkheidsverklaring.

Ook deze manier van indiening en het gereedmaken van de vergunning kan tot 6 maanden duren.

Na ontvangst via onlinesysteem gaat de aanvraag automatisch door naar de backoffice van GMN ter verdere behandeling.

Men hoopt dat het onlinesysteem eind december 2024 in werking treedt.

Klachten van bedrijven en/of particulieren over bijvoorbeeld geluidsoverlast, kunnen gemeld worden via het aanvraagformulier of telefonisch.

Vooralsnog kunnen vragen e.d. gesteld worden via email naar:

Sharnardelle.martinus@ogibernu.cw en Yair.stokkermans@gobiernu.cw


Bijlagen:|

Aanvraag hindervergunning
QR-code milieumelding


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens