Maandag 16 januari heeft de Omgevingsdienst de openstellingsvergunning voor de gerenoveerde Piet Heintunnel verleend.

Complexe renovatie in coronatijd

De renovatie van de 25 jaar oude tunnel was een complexe logistieke operatie door de verschillende soorten werkzaamheden die op elkaar afgestemd moeten worden. Als gevolg van de beperkende coronamaatregelen en een aantal technische uitdagingen, heeft de renovatie meer tijd in beslaggenomen dan oorspronkelijk in 2019 was gepland. Tijdens de coronaperiode was het lastig werken in de tunnel onder omstandigheden waar anderhalve meter afstand moest worden gehouden. Extra complicerend was dat tram 26 tijdens de werkzaamheden moest blijven rijden. Hierdoor is er uiteindelijk ruim 3 maanden vertraging ontstaan.

Bedankt voor je geduld

Ook nu waren de laatste loodjes de afgelopen maanden het zwaarst, zeker voor jou omdat de sluiting van de Piet Heintunnel voor overlast en hinder zorgde. De komende dagen worden de kruispunten bij de tunnel aangepast, zodat de tunnel vrijdagavond rond 21.00 uur veilig open kan. Hiervoor vragen wij nog je begrip.

Bovenal bedankt de gemeente Amsterdam iedereen voor haar geduld en medewerking tijdens de langdurige sluiting van de tunnel. Het kiezen voor een slim reisalternatief als de fiets, een deelscooter of het openbaar vervoer heeft geholpen de verkeershinder te beperken. Deze reisalternatieven kunnen ook na openstelling van de Piet Heintunnel een duurzaam, snel of gezond alternatief zijn voor de auto.

Voor alle tunnel-projecten kijk op www.amsterdam.nl/tunnels.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens