Op donderdag 15 september gaat de pilot staand drinken eindelijk van start. De try-out duurt van 15 september 2022 tot 1 oktober 2023. De periode moet lang genoeg zijn om voldoende ervaring op te doen met staand drinken op terrassen.

Na een advies vanuit het Openbare Orde en Veiligheidsoverleg (OOV) zijn de uitgangspunten, voorwaarden en criteria voor de pilot met KHN Maastricht en Heuvelland besproken en vervolgens bestuurlijk afgestemd. Bijgevoegd tref je het resultaat van dat proces aan in de vorm van een memo.

Met deze criteria gaan we per 15 september 2022 van start met de horecaondernemers die zich aangemeld hebben om vervolgens in januari 2023 een eerste evaluatie te doen. De deelnemers worden hierover apart geïnformeerd en ook de aanmelders die uiteindelijk niet mee kunnen doen vanwege de voorwaarden worden uiteraard geïnformeerd door de gemeente Maastricht.

Memo gemeente Maastricht

Voor het proces, de voorwaarden en de criteria verwijzen we je graag naar de memo van gemeente Maastricht Pilot staand drinken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens