De gemeente en Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) werken samen aan een concreet plan om Zandvoort de zomer in te loodsen en de ondernemers daar waar mogelijk binnen een anderhalve meter economie te ondersteunen.

In het verlengde daarvan zijn afgelopen weekend een deel van de parkeerplaatsen aan de boulevard als ‘proef’ opengesteld. De proef is wat ons betreft goed verlopen. Samen met de ondernemers hebben wij de proef geëvalueerd en op basis daarvan hebben wij een aantal aanpassingen doorgevoerd. De komende periode wordt geleidelijk gewerkt aan een versoepeling van de maatregelen. Voor dit weekend worden de volgende stappen gezet.

  • In samenwerking met de Vereniging van Strandpaviljoenhouders en de Standplaatshoudersvereniging wordt de verdeling van de parkeerplaatsen op de boulevard geoptimaliseerd. Zo worden er nabij Bloemendaal een aantal wijzigingen doorgevoerd (parkeerbaknr. 1 en 2) en wordt een deel van de parkeerplaatsen tussen Bouwes Palace en NH Hotel (parkeerbaknr. 8) opengesteld. Het aantal parkeerplaatsen wordt hiermee uitgebreid. De werkzaamheden worden vandaag afgerond.
  • Gezien de wat koudere weersvoorspellingen dit weekend worden er op voorhand geen verkeersregelaars ingezet. Mocht de druk op de toegangswegen of de parkeerplaatsen toenemen, dan zal de gemeente alsnog overwegen om daar waar nodig verkeersregelaars in te zetten.
  • Daarnaast worden er een tweetal ‘nieuwe’ op maat gemaakte borden geplaatst om de bezoekers te informeren over de beperkte parkeergelegenheid. Gestreefd wordt om deze borden voor Hemelvaart te plaatsen.

Mochten er vragen zijn, dan is Irma Keur van de gemeente Zandvoort bereikbaar op 06 – 36186915.

Vriendelijke groeten en goed weekend,

Jonneke van Broekhoven

Irma Keur

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens