De horeca is weer open. Iedere bezoeker moet een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs laten zien. Om het makkelijker te maken voor de horeca en de bezoekers deelt de gemeente op vrijdag en zaterdag polsbandjes uit aan bezoekers.

Bezoekers van de Rotterdamse horeca kunnen bij afhaalposten een polsbandje ophalen. Ook krijgen ze een gekleurde stempel op de hand. Voor toegang tot de horeca is zowel het polsbandje als de stempel nodig. Wanneer aan het bandje of de stempel wordt getwijfeld moet de ondernemer zelf de QR-code alsnog controleren. Het polsbandje is één dag geldig, heeft een kleur en er staat een datum op.

Afhaalposten

Bezoekers moeten een mondkapje op als zij zich in een horecagelegenheid verplaatsen, daarom ontvangen zij ook een mondkapje bij de afhaalpost. De afhaalposten voor het polsbandje, de stempel en het mondkapje zijn er op vrijdag en zaterdag van 15.00 - 21.00 uur.

Zij staan op deze locaties:

  • Stadhuisplein
  • Witte de Withstraat
  • Oude Haven
  • Meent

Ook zijn er twee mobiele posten die de afhaalposten op verschillende locaties ondersteunen op piekmomenten.

Meer informatie

Heeft u vragen over de polsbandjes en de stempels of ziet u ongeregeldheden bij het uitdelen? Neem dan contact op met Simone Hagen: sd.hagen@rotterdam.nl. Kijk voor alle maatregelen voor de horeca op de webpagina Horeca.

Bron: gemeente Rotterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens