De gemeenten Tytsjerkstradiel en Achkarspelen hebben een nieuw Preventie- en handhavingsplan 2019-2022 opgesteld.

In de Drank- en Horecawet (DHW) is in 2014 bepaald dat de gemeente verplicht is een Preventie- en handhavingsplan op te stellen. Hierin legt de gemeente vast hoe ze invulling geeft aan haar toezichts- en handhavingstaak in het kader van de DHW.

Dit Preventie- en handhavingsplan 2019-2022 is op 6 juni jongstleden door de gemeenteraad van Achtkarspelen behandeld en wordt aanstaande donderdag 20 juni door de gemeenteraad van Tytsjerkstradiel behandeld.

Het voorliggende plan is tot stand gekomen na overleg met diverse platformen. Wij betreuren het ten zeerste dat de horeca en KHN hier niet bij betrokken zijn. Juist de horeca weet wat er speelt aan de andere kant van de bar. In het plan ontbreken een aantal belangrijke onderdelen. Lees hier de brief die aan beide gemeenteraden is toegezonden.

KHN houd je op de hoogte over de verdere ontwikkelingen!

Vragen
Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Aly Meindertsma, regiomanager Fryslân (tel. 06 53 35 07 09 / a.meindertsma@khn.nl).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens