Het Dommelkwartier heeft de primeur met de uitreiking van het eerste Eindhovens ‘plenkske’ door burgemeester Jeroen Dijsselbloem en raadslid Marieke van Gastel (VVD).

Een hulp voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of rollator om een horecazaak binnen te gaan die moeilijk toegankelijk is.

Op maandag 27 maart aanstaande om 15.00 uur test raadslid Marieke van Gastel deze plank voor de eerste keer bij Dommel 18 op de Dommelstraat.

Ontstaan van het idee
Marieke van Gastel - raadslid van de VVD - zit zelf in een rolstoel en één van haar grootste drijfveren om de politiek in te gaan is om Eindhoven een stuk toegankelijker en inclusiever te maken. Ze merkt dat de toegang tot vele horecazaken, winkels en andere gelegenheden in Eindhoven niet goed toegankelijk zijn voor iedereen.

Samen met Ruud Bakker - voorzitter KHN Eindhoven en eigenaar van Grill & Bar Dommel 18 - sloeg Marieke de handen ineen om een Eindhovens ‘plenkske’ te realiseren. Een hulpmiddel zodat ook mensen in een rolstoel, scootmobiel en rollator binnen kunnen bij de restaurants in het Dommelkwartier. Inmiddels zijn er 5 planken gerealiseerd die gebruikt kunnen worden in Dommelkwartier.

De wens is om op korte termijn ook voor andere gebieden in Eindhoven het Eindhovens ‘plenkske’ te realiseren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens