Ook al zagen we het natuurlijk aankomen... de persconferentie van afgelopen dinsdag was toch weer een teleurstelling voor de horeca.

Opnieuw moeten we wachten en lijdzaam toezien tot het aantal besmettingen daalt of tot het moment dat de kwetsbare groepen afdoende gevaccineerd zijn.

Een groep verontruste leden van KHN (dezelfde groep als die eerder opriep tot de actie om de terrassen buiten te zetten) heeft daarom onderstaande actie bedacht om nogmaals aandacht te vragen voor de zorgen en problemen van de horecasector.

Als bestuur van KHN Groot Venlo hebben wij echter besloten om niet op te roepen tot een groots ‘picknick festijn’ in de gemeente Venlo. Wij vinden dat deze beslissing bij jullie ligt. Wij komen op voor jullie belangen en zijn van mening dat deze actie niet gaat bijdragen aan het eerder open gaan van de horeca.

We willen jullie de informatie over deze actie echter niet onthouden en voel je dan ook vrij om aan de onderstaande actie deel te nemen. Doe dit dan wel met beleid en hou de corona spelregels in acht.

PROJECT PICKNICK

Wat is het idee?

Heel Nederland wordt opgeroepen om op zondag 28 maart te gaan picknicken. Als horeca organiseren we niks: we faciliteren enkel door bijvoorbeeld picknickboxen te verkopen. Volledig binnen de regels.

Doel is om parken en pleinen in de grote steden vol te laten lopen. Om bestuurders, veiligheidsregio’s en de politici in Den Haag een voorbode te laten zien van de aankomende weken. Weken waarin de temperatuur gaat oplopen, de avonden langer worden en de parken, pleinen en (stads)stranden vol zullen lopen. Niet te handhaven en oncontroleerbaar.

De oproep hierachter is: laat ons deel uitmaken van de oplossing en maak de horeca open!

Zowel binnen als buiten kunnen wij een gereguleerde omgeving bieden waarin onze gasten vertoeven, onder onze verantwoordelijkheid.

Invulling van de actie kunnen straten, steden, afdelingen zelf doen, denk aan:

  • Faciliteren van een gezamenlijke picknick-box
  • Zelf faciliteren van picknick-boxen
  • Uitdelen van kleedjes om het picknicken aangenamer te maken
  • Etcetera

We kunnen niet weer roepen dat we opengaan als we dat niet ook daadwerkelijk van plan zijn. Maar we moeten constant onze stem laten horen met publieksvriendelijke acties. Vandaar PROJECT PICKNICK!

Als je mee wilt mee wilt doen aan de actie, vind je hier een aantal mogelijkheden om de actie onder de aandacht te brengen.

In de gemeenten waar besloten wordt om gezamenlijk aan deze oproep mee te doen, wordt een brief naar de burgemeester gestuurd waarin aangegeven wordt dat de horeca de gemeente en politie steunt en succes wenst met het handhaven op de aankomende mooie lentedagen. Er wordt daarbij dan aangegeven dat de horeca hen daar uitstekend bij helpen om het moment dat de terrassen weer open mogen. Dit is een veilige en verantwoorde manier om invulling te geven aan de behoefte van de samenleving.

Omdat wij als bestuur van KHN Groot Venlo niet oproepen tot deelname aan deze actie, zullen wij deze brief niet versturen.

Vragen

Nog vragen en/of opmerkingen? We horen het graag via grootvenlo@khn.nl. Hou vol!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens