Het college van GS stelt voor om € 600.000 voor de subsidieregeling Digitaliseringsvoucher Drenthe beschikbaar te stellen. Drentse mkb-ondernemers worden actief ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen.

Het doel is om mkb-ondernemers meer gebruik te laten maken van de kansen van digitalisering, om zo hun businessmodel en daarmee de Drentse economie te versterken en toekomstbestendiger te maken.

Met de digitaliseringsregeling zet de provincie de ondersteuning van de Drentse ondernemers onverminderd voort. De ‘Digitaliseringsvoucher Drenthe’ is een aanvulling op de bestaande MKB Voucher Drenthe waarmee advies kan worden ingewonnen. “We zagen dat er naast de inhuur van kennis meer nodig is om het Drentse mkb te helpen met digitaliseren, namelijk op het gebied van aanschaf en implementatie. De Digitaliseringsvoucher Drenthe is laagdrempelig en helpt het mkb bij het behouden en vergoten van hun omzet of winst door digitalisering, het verbeteren van hun digitale bereik en/of het verbeteren van hun digitale veiligheid”, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Laagdrempelige subsidie

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is er voor de aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen. Ook kan het worden ingezet voor het verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van modulair ontwerp.

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is een subsidie van maximaal € 3.000 en 50% van de kosten. De aanvraag moet minimaal € 1.500 zijn. Op deze wijze kunnen zo’n 225-250 ondernemingen ondersteund worden.

Economische Koers en Drenthe Digitaal

Met de Digitaliseringsvoucher Drenthe wordt invulling gegeven aan de ambities en acties uit Digitaliseringsagenda Drenthe Digitaal, onderdeel van de Economische Koers Drenthe 2020-2023.In de Economische Koers heeft de provincie Drenthe de focus voor de Drentse economie bepaald. Tot 2023 wordt ingezet op een sterke, slimme en groene economie met economische en maatschappelijke impact. De focus ligt, naast het creëren en behouden van werkgelegenheid, op innovaties die helpen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Met als uiteindelijk doel het realiseren van een toekomstbestendige economie én samenleving.

Bij een positief besluit door Provinciale Staten op 13 april, kunnen ondernemers vanaf 10 mei 2022 de Digitaliseringsvoucher Drenthe aanvragen bij Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Bekijk hier het volledige persbericht van provincie Drenthe Provinciale subsidie voor versnellen digitalisering van Drentse mkb-ondernemers.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens