Provincie Gelderland werkt eraan om de Gelderse economie en samenleving uit de crisis als gevolg van Covid-19 te helpen. Dat doet de provincie in deze fase van de crisis met een bedrag van €50 miljoen. Daarnaast werkt provincie Gelderland aan een herstelprogramma. Dat bestaat uit een pakket aan maatregelen om sectoren en organisaties die van groot belang zijn voor Gelderland te ondersteunen.

Zoals eerder bekend gemaakt heeft provincie Gelderland in aanvulling op de Uitvoeringsagenda Toerisme en Recreatie 2020-2021 onlangs besloten om met aanvullende maatregelen te komen in het kader van de COVID-19 crisis, zie http://magazine.gelderland.nl/uitvoeringsagenda-beleefhetingelderland-2020-2021

Deze maatregelen worden momenteel uitgewerkt en in de zomerperiode of daarna opengesteld. Via de volgende link treft u hierover meer informatie aan: https://www.gelderland.nl/COVID-19-Subsidies

Op deze provinciale pagina kunt lezen dat de eerste regeling op 4 augustus 2020 werd opengesteld. Dit betreft de regeling “Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties COVID-19” en is bedoeld voor ondernemers en organisatie uit de culturele, toeristische en recreatieve sector.

Via deze laagdrempelige regeling kan € 3500,- subsidie worden ontvangen voor het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën tot aanpassing van de bedrijfsvoering. Ook kan voor een bedrag van minimaal € 1000,- tot maximaal € 5000,- subsidie worden ontvangen voor maatregelen in het kader van de anderhalvemetersamenleving. Deze regeling werkt met terugwerkende kracht tot 15 maart 2020. Denk hierbij aan de kosten die je maakte om je bedrijf 1,5 meter proof te maken. (opslag, schermen, hygienezuilen, registratiesystemen, marketing, extra administratie enz enz)

Ook zijn er extra subsidiemogelijkheden voor de Toeristische en Recreatieve sector. Ten eerste wordt een project van KHN/HISWA-RECRON mogelijk gemaakt waarbij ondernemers ondersteuning en advies kunnen krijgen van diverse adviseurs. Dit project werd ingediend door het Gelderse KHN bestuur en halverwege september hopen we hiermee van start te gaan. Uiteraard brengen we u zsm verder op de hoogte van de mogelijkheden binnen deze regeling.

Ten tweede wordt de huidige voucherregeling voor de vernieuwing van de bedrijfsvoering via Oostnl aangepast zodanig dat de eigen bijdrage van ondernemers wordt verlaagd en de regeling ook van toepassing wordt op ondernemers die hun bedrijfsstrategie willen aanpassen als gevolg van de Covid-19 crisis

Ten derde wordt het project Green Key Veluwe aangepast: de deelnemersbijdrage wordt verlaagd en de benodigde duurzaamheidsinvesteringen worden substantieel gesubsidieerd en bovendien wordt dit project ook uitgerold over de andere streken van Gelderland.

Wilt u daarnaast meer informatie over de impact van Covid-19 op de provincie Gelderland zie https://www.gelderland.nl/Nieuwsoverzicht/COVID-19 De monitor van 24 juli 2020 staat in het teken van Toerisme & Recreatie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens