De gast verwennen met regionale producten op zijn bord. Kosten besparen op je bedrijfsvoering en inkoop. Krijg inzicht in hoe je dat doet met de circulaire horecascan.

Meer circulaire prikkels in je horecabedrijf brengen is een recept voor succes en de provincie stelt maar liefst 25 scans (gratis) beschikbaar. Bij deze scans wordt uitgebreid ingegaan op allerhande mogelijke maatregelen. Deze worden samengevat in een op maat gemaakt rapport dat bol staat van slimme tips en handigheidjes die je helpen bij de verduurzaming van je bedrijf en je laten zien hoe je er vooral economisch je voordeel mee kan doen!

Thema

Wanneer Nederlanders uit eten gaan, willen zij steeds vaker duurzaam genieten. Het is lekkerder, als je weet dat producten afkomstig zijn uit je eigen omgeving en biodiverse (seizoen)groente de boventoon voeren op de kaart. Juist nu is het moment om slim in te spelen op deze vraag. Van duurzame beleving op het bord naar duurzame bedrijfsvoering & kostenbesparing, ook op energieverbruik.

Want hoe ga jij om met stijgende inkoopprijzen? Het tegengaan van verspilling van voedsel en het beperken van afval?
Ja, ook afval verminderen levert besparing op. We betalen voor de verpakkingen en voor het afvoeren van verpakkingen. Dat zet te denken! Het zijn vragen die steeds relevanter worden in deze tijd van verantwoord handelen en stijgende inkoopprijzen. Het draagt bij aan ‘guilty free’ eten voor de gast en brengt meer efficiency in je bedrijfsvoering. Kortom, het maakt het verhaal rond, of beter gezegd: circulair.

Over de organisatoren

Provincie Noord-Holland is een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van circulair
ondernemen. Door middel van programma's, kennisbijeenkomsten en subsidies helpt zij ondernemers in
de provincie met het ontwikkelen van een circulair bedrijfsmodel en bij het uitvoeren van circulaire
projecten. Kijk op de website voor meer informatie.

Circulair Westfriesland is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijven
Groep, Omgevingsdienst NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Rabobank. Circulair Westfriesland bundelt
circulaire kennis en kunde in de regio. Door slim om te gaan met grondstoffen, dragen wij bij aan een
duurzame en toekomstbestendige economie. Wij helpen ondernemers om de zorg voor het milieu te
verbinden aan een gezonde bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op de website.

Dutch Cuisine maakt zich hard voor de Nederlandse keuken en eetcultuur. Deze eetcultuur gaat uit van
smaak en gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid. Het is gebaseerd op
principes die duurzaam zijn voor mens en milieu. Dutch Cuisine heeft het landelijke programma
‘Biodiversiteit op je Bord’ ontwikkeld. Het doel hiervan is om lokale producten die beter zijn voor
biodiversiteit, natuur en landschap via de menukaart van horeca en cateraars te stimuleren. Kijk voor
meer informatie op de website.

CREM is gericht op het verduurzamen van voedselketens, circulariteit in de out-of-home foodservice
sector. Samen met en in opdracht van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en burgers. En zodanig
dat iedereen zich herkent in de uitdagingen en oplossingen. We zijn hierbij breed inzetbaar, van
onderzoek tot training en implementatie, van een brainstorm tot de monitoring van resultaten. Kijk voor
meer informatie op de website.


Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens