De persconferentie van 13 augustus 2021 heeft duidelijkheid gegeven over de doorgang van de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix (DGP) en de geldende horecaregels tijdens de DGP van 2 tot en met 5 september.

In dit bericht delen we de belangrijkste informatie voor ondernemers tijdens het DGP-weekend. Dit doen we aan de hand van bijgevoegd document met antwoorden op veelgestelde vragen.

Weinig mogelijkheden aanvullend programma

We hebben allemaal kennis kunnen nemen van de uitkomsten van de persconferentie van afgelopen vrijdag. Helaas biedt dit ons niet veel ruimte voor een aanvullend programma in het dorp tijdens de Formule 1. TV schermen en livemuziek zijn niet toegestaan en slechts achtergrondmuziek met een geluidssterkte van 60db is mogelijk. Op het terras is placering verplicht.

Toestaan buitentaps

De gemeente Zandvoort heeft besloten wel mee te willen werken aan het toestaan van buitentaps op het eigen terras echter in een vorm zodat aan de coronamaatregelen kan worden voldaan. De terrassen mogen de omvang hebben zoals dat ook nu is toegestaan door de gemeente Zandvoort. De buitentaps moeten worden geplaatst op het terras tegen de gevel van het horecapand en dienen alleen voor het ontlasten van het eigen personeel. Bedienen mag alleen aan geplaceerde personen op het eigen terras en er moet actief worden toegezien dat er geen dranken buiten het terras genuttigd worden. De gemeente Zandvoort vraagt dit kenbaar te maken door voor het tap of uitgiftepunt d.m.v. een pamflet te plakken met hierop de tekst: uitgifte uitsluitend aan personeel.

Tap/uitgiftepunt aanvragen

Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid om een tap/uitgiftepunt te plaatsen, laat ons dat dan even weten. De snelste manier om dit te doen is bijgevoegd aanvraagformulier volledig (voor het gemak gebruiken we het formulier ontheffing art. 35 Horecawet / tappunt, zie websitelink hieronder) ingevuld uiterlijk 23 augustus aan te leveren t.a.v. de side events Zandvoort Beyond. Wij verzamelen alle aanvragen voor de gemeente Zandvoort.

Beveiliging

De aansturing van de beveiliging in de openbare ruimte wordt gecoördineerd door Zandvoort Beyond en deze zal ook tijdens de formule 1 in contact staan met de horeca. De door Zandvoort Beyond ingezette beveiliging (14 t/m 01:00uur) is te ondersteuning van de eigen beveiliging en dient vooral als sfeer beheer om er toch een fantastische eerste editie van te maken ondanks alle beperkingen. De Haltestraat is gesloten voor verkeer van 10:00 tot 02:00 uur van donderdag 2 september t/m zondag 5 september.

In de bijlage vindt u de websitelocatie waar het aanvraagformulier van de gemeente staat voor een art. 35 Horecawet (voor het plaatsen van een uitgifte/ tappunt). Let erop dat u alle gevraagde bijlagen inlevert (kopie legitimatiebewijs, schets tappunt tegen gevel) anders kan het niet behandeld worden.

Met vriendelijke groet,

Namens de DGP en de Gemeente Zandvoort

Bijlagen:
Tapontheffing zwak-alcoholische dranken - Zandvoort

DGP Zandvoort - QenA ondernemers

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens